Пиріжки з куркою (і грибами)
Пиріжки з куркою (і грибами)

Пиріжки з куркою (і грибами)

  , ,   ,

26 Липня, 2020

Булочки и пирожки (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 50 mins
  • Yields: 12 шт.

Ingredients

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Курка - 800 г філе

Печериці - 200 г

Сир - 120 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Зелень рубана - 1 ст. ложка

Маргарин - 1 ст. ложка

Бульйонні кубики - 1 шт.

Лимон - 1 шт. (сік)

Перець чорний мелений

ДЛЯ ТІСТА:

Яйця - 2 шт.

Борошно - 350 г

Маргарин - 170 г + 1 ч. ложка для змащування

Вода холодна - 4‑6 ч. ложок

Кунжут - 1 ст. ложка

Сіль

Directions

НАЧИНКА:

1Філе зварити з додаванням води, лимонного соку, бульйонного кубика.

2Вийняти філе, уварити бульйон до половини об'єму та додати рубану цибулю, маргарин і нарізані гриби. Тушкувати 15 хвилин, охолодити.

3Куряче філе нарізати кубиками, з'єднати з цибулею, грибами, тертим сиром, зеленню, перцем.

ТІСТО:

1Борошно змішати з сіллю і порубати з маргарином, щоб вийшло тісто, що нагадує хлібні крихти. Додати 1 яйце і воду, замісити тісто, скачати його в кулю, накрити і охолоджувати 30 хвилин.

2Тісто поділити на 12 шматочків і розкачати з них кружальця. На середину кожного покласти начинку, краї змастити яйцем і з'єднати.

3Пиріжки укласти на змащений лист так, щоб шов був збоку. Зверху змастити яйцем і посипати кунжутом. Випікати в духовці 20 хвилин при 220°С.

00:00