Пиріжки з куркою (і грибами)
пиріжки, страви з грибів, страви з птиці висококалорійне, духовка
26 Липня, 2020
Булочки и пирожки (Семь поварят)
- Cook: 1 hr 50 mins
- Yields: 12 шт.
Ingredients
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Курка - 800 г філе
Печериці - 200 г
Сир - 120 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Зелень рубана - 1 ст. ложка
Маргарин - 1 ст. ложка
Бульйонні кубики - 1 шт.
Лимон - 1 шт. (сік)
Перець чорний мелений
ДЛЯ ТІСТА:
Яйця - 2 шт.
Борошно - 350 г
Маргарин - 170 г + 1 ч. ложка для змащування
Вода холодна - 4‑6 ч. ложок
Кунжут - 1 ст. ложка
Сіль
Directions
НАЧИНКА:
1Філе зварити з додаванням води, лимонного соку, бульйонного кубика.
2Вийняти філе, уварити бульйон до половини об'єму та додати рубану цибулю, маргарин і нарізані гриби. Тушкувати 15 хвилин, охолодити.
3Куряче філе нарізати кубиками, з'єднати з цибулею, грибами, тертим сиром, зеленню, перцем.
ТІСТО:
1Борошно змішати з сіллю і порубати з маргарином, щоб вийшло тісто, що нагадує хлібні крихти. Додати 1 яйце і воду, замісити тісто, скачати його в кулю, накрити і охолоджувати 30 хвилин.
2Тісто поділити на 12 шматочків і розкачати з них кружальця. На середину кожного покласти начинку, краї змастити яйцем і з'єднати.
3Пиріжки укласти на змащений лист так, щоб шов був збоку. Зверху змастити яйцем і посипати кунжутом. Випікати в духовці 20 хвилин при 220°С.