Торт малиново-шоколадний
Торт малиново-шоколадний

Торт малиновий / малиново-шоколадний

  ,     

30 Січня, 2020

Десерты с шоколадом (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ЖЕНУАЗУ:

Яйця - 4 шт.

Цукрова пудра - 0,5 склянки

Борошно пшеничне - 0,5 склянки

Какао-порошок - 2 ст. ложки

ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:

Какао-порошок - 1,5 ст. ложки

Патока кукурудзяна світла - 0,5 склянки

ДЛЯ ІТАЛІЙСЬКОЇ МЕРЕНГИ:

Яйця - 2 білки

Цукор - 1 склянка

Вода - 0,5 склянки

ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ НАЧИНКИ:

Вершки густі - 1 склянка

Шоколад білий - 500 г

Масло вершкове - 250 

Яйця - 2 жовтки

ДЛЯ МАЛИНОВОЇ НАЧИНКИ:

Малина - 200 г

Бренді малиновий - 2 ст. ложки

Желе малинове - 125 г

ДЛЯ ДЕКОРУ:

Вершки збиті

М'ята

Марципан

Directions

ЖЕНУАЗ:

1Яйця збити на водяній бані, додаючи цукрову пудру. Всипати борошно, змішане з какао-порошком, перемішати.

2Форму змастити маслом і посипати борошном, вилити в неї тісто. Випікати 20 хвилин при 200°С.

3Женуаз розрізати на 2 коржі та просочити ромом.

МЕРЕНГА:

1Цукор з'єднати з з водою і, помішуючи, варити до загустіння.

2Яєчні білки збити і влити в них гарячий сироп, безперервно збиваючи масу, до охолодження.

ШОКОЛАДНА НАЧИНКА:

1Розтопити білий шоколад у гарячих вершках.

2Масло збити, додати жовтки та перемішати. Ввести італійську меренгу.

МАЛИНОВА НАЧИНКА:

1Додати бренді у малинове желе.

2Частину малини стовкти, додати до неї три чверті желе та перемішати.

ТОРТ:

1Женуаз укласти у форму та просочити сумішшю патоки з какао.

2Корж і бортики форми покрити шаром шоколадної начинки.

3У форму вилити малинову начинку, потім - залишки желе. Охолодити.

4Торт оформити збитими вершками, ягодами, листочками м'яти і марципаном.

ЧАС: 1 година 10 хвилин + охолодження

00:00