Кекси малинові на кефірі
Кекси малинові на кефірі

Кекси малинові на кефірі

    

29 Квітня, 2020

Christian Hümbs. Bake to Impress

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 12 шт.

Ingredients

ДЛЯ КЕКСІВ:

Масло вершкове несолене 75 г + додатково для змащування формочки (необов'язково)

Кефір - 175 г

Малина свіжа або заморожена - 250 г

Цукрова пудра - 60 г

Ваніль - насіння з 0,5 стручка

Сіль - 1 щіпка

Яйця - 2 шт. маленьких

Борошно звичайне - 200 г

Пекарський порошок - 1,5 ч. ложки

ДЛЯ КРЕМУ:

Вершки густі - 300 г

Ваніль - насіння з 0,5 стручка

Цукрова пудра - 75 г

Малина свіжа - 250 г

Directions

1Розігріти духовку до 180°C (газова позначка 4). Форми для кексів змастити маслом або вставити в кожний отвір паперову вкладку.

2Ручним блендером у склянці з високими стінками зробити пюре з кефіру та 175 г малини.

3Вершкове масло кімнатної температури збити у мисці з половиною цукру, насінням ванілі та сіллю за допомогою електричного ручного вінчика. Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки додати по черзі в масляну суміш і збивати до однорідності. Потім збити з малиновим пюре.

4Змішати борошно з розпушувачем і розмішати з сумішшю так, щоб всі інгредієнти добре поєдналися.

5За допомогою ретельно очищеного вінчика збити в мисці електричним ручним міксером яєчні білки до жорсткості, поступово додаючи залишки цукру, збивати до однорідності після кожного додавання.

6Обережно додати суміш у тісто, по третині за раз.

7Викласти тісто у форми для кексів. Зверху розкласти залишки малини і трохи вдавити. Випікати на середній полиці попередньо розігрітої духовки 30‑35 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Не відкривати дверцята духовки протягом цього часу.

8Вийняти кекси з духовки і дати їм настоятися у формах близько 5 хвилин.

9Потім вийняти кекси і залишити їх охолоджуватися на дротяній стійці.

10КРЕМ: Збити вершки з насінням ванілі та цукровою пудрою.

11Перекласти крем у невеликий кондитерський мішок, оснащений насадкою з зіркою, відсадити на кекси та зверху викласти свіжу малину.

00:00