Кекси малинові на кефірі
29 Квітня, 2020
Christian Hümbs. Bake to Impress
- Prep: 20 mins
- Cook: 35 mins
- Yields: 12 шт.
Ingredients
ДЛЯ КЕКСІВ:
Масло вершкове несолене 75 г + додатково для змащування формочки (необов'язково)
Кефір - 175 г
Малина свіжа або заморожена - 250 г
Цукрова пудра - 60 г
Ваніль - насіння з 0,5 стручка
Сіль - 1 щіпка
Яйця - 2 шт. маленьких
Борошно звичайне - 200 г
Пекарський порошок - 1,5 ч. ложки
ДЛЯ КРЕМУ:
Вершки густі - 300 г
Ваніль - насіння з 0,5 стручка
Цукрова пудра - 75 г
Малина свіжа - 250 г
Directions
1Розігріти духовку до 180°C (газова позначка 4). Форми для кексів змастити маслом або вставити в кожний отвір паперову вкладку.
2Ручним блендером у склянці з високими стінками зробити пюре з кефіру та 175 г малини.
3Вершкове масло кімнатної температури збити у мисці з половиною цукру, насінням ванілі та сіллю за допомогою електричного ручного вінчика. Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки додати по черзі в масляну суміш і збивати до однорідності. Потім збити з малиновим пюре.
4Змішати борошно з розпушувачем і розмішати з сумішшю так, щоб всі інгредієнти добре поєдналися.
5За допомогою ретельно очищеного вінчика збити в мисці електричним ручним міксером яєчні білки до жорсткості, поступово додаючи залишки цукру, збивати до однорідності після кожного додавання.
6Обережно додати суміш у тісто, по третині за раз.
7Викласти тісто у форми для кексів. Зверху розкласти залишки малини і трохи вдавити. Випікати на середній полиці попередньо розігрітої духовки 30‑35 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Не відкривати дверцята духовки протягом цього часу.
8Вийняти кекси з духовки і дати їм настоятися у формах близько 5 хвилин.
9Потім вийняти кекси і залишити їх охолоджуватися на дротяній стійці.
10КРЕМ: Збити вершки з насінням ванілі та цукровою пудрою.
11Перекласти крем у невеликий кондитерський мішок, оснащений насадкою з зіркою, відсадити на кекси та зверху викласти свіжу малину.