Мус із барабулі
12 Жовтня, 2019
Школа гастронома 2009 №17 (139) Сентябрь
- Cook: 1 hr 50 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Барабуля - 300 г філе
Лавровий лист
Перець чорний - 4 горошини
Вершки - 200 мл
Лимони - 1 шт.
Желатин - 15 г
Креветки варені очищені - 2 шт. + 2 шт. для декору
Яйця перепелині, зварені круто - 2 шт.
Яйця курячі - 2 шт. (для формування порожнин)
Каперси - 50 г
Ікра червона - 1 ст. ложка
Сіль
Directions
1Від лимона відрізати одне кружальце та відкласти. Із залишків лимона вичавити сік.
2Рибне філе покласти в каструлю, залити невеликою кількістю води, додати кружальце лимона, лавровий лист, горошини чорного перцю. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Посолити. Стежити за тим, щоб риба не переварилася, інакше мус може вийти дуже рідким. Зняти з вогню, шумівкою перекласти рибу на обробну дошку. Бульйон зберегти.
3Філе остудити, акуратно зняти шкірку, нарізати її тонкою соломкою, покласти в миску та накрити харчовою плівкою. Філе нарізати невеликими шматочками.
4Желатин залити невеликою кількістю рибного бульйону. Коли він набухне, додати 1 склянку бульйону, поставити на вогонь і довести до кипіння (але не кип'ятити).
5Філе подрібнити в блендері разом із вершками, лимонним соком і желатиновою сумішшю. Посолити за смаком.
6Третину мусу відкласти (зберегти теплим). 2 формочки застелити харчовою плівкою так, щоб її кінці виступали за бортики.
7Розкласти по формах залишки мусу. Помістити в середину кожної формочки по курячому яйцю тупою частиною вниз, вдавивши його приблизно на половину висоти форми. Поставити мус в холодильник на 30 хвилин.
8Зварити круто перепелині яйця, очистити від шкаралупи. Дрібно нарізати креветки, перепелині яйця та каперси. Додати до нарізаної рибної шкірки, ретельно перемішати.
9Вийняти з холодильника застиглий мус, видалити яйця. Порожнини, що утворилися, заповнити начинкою. Розрівняти поверхню. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
10Коли мус застигне, витягти його з форм, просто потягнувши за кінці плівки. Перевернути на сервірувальну тарілку, на декілька хвилин покласти зверху нагрітий рушник. Прикрасити креветками, перепелиними яйцями та червоною ікрою.