Мус із барабулі
Мус із барабулі

Мус із барабулі

  ,   

12 Жовтня, 2019

Школа гастронома 2009 №17 (139) Сентябрь

  • Cook: 1 hr 50 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Барабуля - 300 г філе

Лавровий лист

Перець чорний - 4 горошини

Вершки - 200 мл

Лимони - 1 шт.

Желатин - 15 г

Креветки варені очищені - 2 шт. + 2 шт. для декору

Яйця перепелині, зварені круто - 2 шт.

Яйця курячі - 2 шт. (для формування порожнин)

Каперси - 50 г

Ікра червона - 1 ст. ложка

Сіль

Directions

1Від лимона відрізати одне кружальце та відкласти. Із залишків лимона вичавити сік.

2Рибне філе покласти в каструлю, залити невеликою кількістю води, додати кружальце лимона, лавровий лист, горошини чорного перцю. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Посолити. Стежити за тим, щоб риба не переварилася, інакше мус може вийти дуже рідким. Зняти з вогню, шумівкою перекласти рибу на обробну дошку. Бульйон зберегти.

Мус із барабулі

3Філе остудити, акуратно зняти шкірку, нарізати її тонкою соломкою, покласти в миску та накрити харчовою плівкою. Філе нарізати невеликими шматочками.

Мус із барабулі

4Желатин залити невеликою кількістю рибного бульйону. Коли він набухне, додати 1 склянку бульйону, поставити на вогонь і довести до кипіння (але не кип'ятити).

5Філе подрібнити в блендері разом із вершками, лимонним соком і желатиновою сумішшю. Посолити за смаком.

Мус із барабулі

6Третину мусу відкласти (зберегти теплим). 2 формочки застелити харчовою плівкою так, щоб її кінці виступали за бортики.

7Розкласти по формах залишки мусу. Помістити в середину кожної формочки по курячому яйцю тупою частиною вниз, вдавивши його приблизно на половину висоти форми. Поставити мус в холодильник на 30 хвилин.

Мус із барабулі

8Зварити круто перепелині яйця, очистити від шкаралупи. Дрібно нарізати креветки, перепелині яйця та каперси. Додати до нарізаної рибної шкірки, ретельно перемішати.

Мус із барабулі

9Вийняти з холодильника застиглий мус, видалити яйця. Порожнини, що утворилися, заповнити начинкою. Розрівняти поверхню. Поставити в холодильник на 30 хвилин.

Мус із барабулі

10Коли мус застигне, витягти його з форм, просто потягнувши за кінці плівки. Перевернути на сервірувальну тарілку, на декілька хвилин покласти зверху нагрітий рушник. Прикрасити креветками, перепелиними яйцями та червоною ікрою.

Мус із барабулі

00:00