100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs 30 mins
Yields: 850 г
Ingredients
Борошно - 500 г + 15 г на підпил
Молоко - 300 мл
Яйця - 10 шт.
Дріжджі сухі - 25 г
Масло вершкове - 250 г + для змащування форми
Цукор - 120 г
Сіль - 0,5 ч. ложки
Directions
1Розвести сухі дріжджі в половині теплого молока. Просіяти борошно через сито кілька разів. Влити молоко. Додати дріжджі, вимісити. Дати піднятися тесту протягом 40 хвилин.
2Відокремити жовтки від білків. Розтерти жовтки з цукром (має вийти маса світлого кольору).
3Додати в тісто, що піднялося, жовтки з цукром, сіль і розтоплене вершкове масло.
4Окремо збити яєчні білки до м'яких піків, ввести в тісто.
5Вимісити тісто на посипаній борошном поверхні, добре вибити об стіл.
6Викласти тісто у форму, змащену вершковим маслом, до середини бортиків, дати піднятися до країв.