Варення з трояндових пелюсток
Варення з трояндових пелюсток

Варення з трояндових пелюсток

  

23 Лютого, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 0,5-0,7 л

Ingredients

Пелюстки червоних або рожевих чайних троянд або шипшини, які тільки-но розпустилися - 500 г

Вода - 200 мл

Лимони - 2 шт. великих (сік)

Цукор - 1 кг

Цукрова пудра ванільна - 200 г

Directions

1Бланшувати пелюстки в окропі 1‑2 хвилини й одразу опустити в крижану воду (воду з льодом), через 5‑7 хвилин вийняти, відкинути на сито та трохи віджати.

2Змішати з лимонним соком і половиною цукру, прибрати в холодильник на ніч (виключно в емальованому, фарфоровому або скляному посуді).

3Залишки цукру, цукрову пудру та воду змішати, довести на маленькому вогні до кипіння, зняти піну.

4Змішати сироп і трояндові пелюстки, довести до кипіння та варити на повільному вогні, доки пелюстки не розправляться і не припинять спливати (15‑20 хвилин).

5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.

6Зберігати в темному прохолодному місці.

час: 50 хвилин + 12 годин на дозрівання

00:00