Молоко або кисляк (простокваша, кисле молоко) - 100 мл
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ст. ложка
Масло топлене - 50 г
Банани - 1 шт.
Яблука - 1 шт.
Журавлина або інші ягоди - 0,5 склянки
Сіль
ДЛЯ СОУСУ:
Молоко - 300 мл
Яйця - 2 жовтки
Цукор - 0,5 склянки
Борошно - 1 ч. ложка
Ванільний цукор
Directions
1Замісити тісто з борошна, кислого молока або кисляку та яєць, Додати очищене натерте на дрібній тертці яблуко та розім'ятий виделкою банан, цукор, журавлину, сіль. Все добре перемішати. Тісто має бути густим.
2Випікати оладки на топленому маслі.
3СОУС: Яєчні жовтки розтерти з цукром, додати борошно та розвести гарячим молоком при безперервному помішуванні, варити до загустіння, не допускаючи кипіння. Готовий соус процідити та додати ванільний цукор.