Салат з грінками ароматними та бринзою
26 Лютого, 2020
100 лучших рецептов салатов на каждый день (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 15 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Перець солодкий - 1 шт.
Помідори - 1 шт.
Огірки - 1 шт.
Авокадо - 1 шт.
Цибуля порей - 1 стебло
Салат - 150 г суміші листя
Бринза - 80 г
ДЛЯ ГРІНОК:
Хліб пшенічній (наприклад, чіабатта) - 100 г
Олія оливкова - 1 ст. ложка
Чебрець сушений - 1 щіпка
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова - 4 ст. ложки
Томатний сік - 4 ст. ложки
Оцет винний червоний - 1 ч. ложка
Часник - 1 зубчик
Cіль
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Базилік - зелень
Directions
1Розламати хліб на невеликі шматочки, скропити оливковою олією, посипати чебрецем і підсушувати в духовці 10 хвилин при 150°С.
2Нарізати помідор і огірок тонкими кружальцями, цибулю порей - тонкими кільцями, солодкий перець - тонкою соломкою. Розім'яти бринзу. Очистити авокадо, видалити кісточку, нарізати м'якоть тонкими скибочками.
3Промити салатне листя, обсушити та нарвати.
4ЗАПРАВКА: Дрібно посікти часник, змішати з томатним соком, оливковою олією, винним оцтом і сіллю.
5Вистлати блюдо листям салату. Зверху викласти нарізані овочі та бринзу в довільному порядку або шарами. Полити салат заправкою, посипати ароматними сухариками, прикрасити базиліком і подавати.