Салат з теплою яловичиною, квасолею та печеними томатами
салати, страви з м'яса духовка, святкове
29 Грудня, 2019
100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 40 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 600 г філе або вирізки
Цибуля червона - 1 шт.
Помідори черрі - 10 шт.
Шпинат - 2 пучка
Оливки без кісточок - 50 г
Квасоля червона консервована - 100 г
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія оливкова - 80 мл
Оцет естрагоновий - 2 ст. ложки
Каперси солоні - 1 ч. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Розрізати помідори черрі навпіл. У форму для запікання налити 1 ч. ложку оливкової олії, викласти черрі, посипати травами та поставити запікатися в духовку, розігріту до 180°С, на 20 хвилин.
2Посолити і поперчити м'ясо, обсмажувати на розпеченій сковороді по 1 хвилині з кожного боку, зменшити нагрів вдвічі і довести до бажаного ступеня просмажування.
3Перекласти готове м'ясо в тарілку, накрити фольгою і дати постояти близько 10 хвилин. Нарізати скибочками завтовшки приблизно 5 мм.
4Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Каперси промити під проточною водою та дрібно порубати. Нарізати листя шпинату широкими смужками (2‑3 см), розрізати оливки навпіл.
5ЗАПРАВКА: Змішати рубані каперси, оцет і оливкову олію.
6Все, крім м'яса, змішати та заправити. Викласти в салатницю, зверху покласти скибочки яловичини.