Салат Нісуаз з куркою
салати французька кухня дитяче
20 Липня, 2020
Школа гастронома 2011 №10 (180) Май
- Cook: 45 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Курка - 4 філе
Квасоля зелена свіжоморожена - 250 г
Маслини без кісточок - 50 г
Помідори черрі - 150 г
Рукола - 70 г
Яйця - 4 шт.
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Часник - 2 зубчики
Лимон - 1 ст. ложка соку
Гірчиця зерниста - 2 ч. ложки
Олія оливкова екстра вірджин - 0,3 склянки
Directions
1Куряче філе вимити, покласти в каструлю з водою і на сильному вогні довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогонь, приправити сіллю та варити до готовності, 20 хвилин.
2Вийняти філе з бульйону, дати охолонути, потім нарізати шматочками завширшки 1,5 см.
3Поки вариться курка, приготувати ЗАПРАВКУ. Часник очистити і подрібнити. Збити олію з гірчицею, часником і лимонним соком. Відставити.
4Курячий бульйон знову довести до кипіння, покласти квасолю і готувати, доки вона не стане м'якою, 6‑7 хвилин. Відкинути на друшляк.
5Яйця відварити «в мішечок», 5 хвилин.
6Облити яйця холодною водою, потім очистити від шкаралупи та розрізати навпіл. Маслини нарізати кружальцями. Помідори та руколу вимити, обсушити. Помідори розрізати навпіл.
7Покласти руколу, квасолю та помідори в миску, влити половину заправки та перемішати.
8Додати маслини, ще раз перемішати.
9Розкласти салат по тарілках, зверху викласти шматочки курки та яйця. Полити заправкою.
Рецепт прованської кухні