Салат Нісуаз з куркою
Салат Нісуаз з куркою

Салат Нісуаз з куркою

      

20 Липня, 2020

Школа гастронома 2011 №10 (180) Май

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Курка - 4 філе

Квасоля зелена свіжоморожена - 250 г

Маслини без кісточок - 50 г

Помідори черрі - 150 г

Рукола - 70 г

Яйця - 4 шт.

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Часник - 2 зубчики

Лимон - 1 ст. ложка соку

Гірчиця зерниста - 2 ч. ложки

Олія оливкова екстра вірджин - 0,3 склянки

Directions

1Куряче філе вимити, покласти в каструлю з водою і на сильному вогні довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогонь, приправити сіллю та варити до готовності, 20 хвилин.

Салат Нісуаз з куркою

2Вийняти філе з бульйону, дати охолонути, потім нарізати шматочками завширшки 1,5 см.

3Поки вариться курка, приготувати ЗАПРАВКУ. Часник очистити і подрібнити. Збити олію з гірчицею, часником і лимонним соком. Відставити.

Салат Нісуаз з куркою

4Курячий бульйон знову довести до кипіння, покласти квасолю і готувати, доки вона не стане м'якою, 6‑7 хвилин. Відкинути на друшляк.

Салат Нісуаз з куркою

5Яйця відварити «в мішечок», 5 хвилин.

6Облити яйця холодною водою, потім очистити від шкаралупи та розрізати навпіл. Маслини нарізати кружальцями. Помідори та руколу вимити, обсушити. Помідори розрізати навпіл.

Салат Нісуаз з куркою

7Покласти руколу, квасолю та помідори в миску, влити половину заправки та перемішати.

Салат Нісуаз з куркою

8Додати маслини, ще раз перемішати.

Салат Нісуаз з куркою

9Розкласти салат по тарілках, зверху викласти шматочки курки та яйця. Полити заправкою.

Салат Нісуаз з куркою

Рецепт прованської кухні

00:00