Салат рибний бретонський
салати французька кухня дитяче
30 Липня, 2020
Школа гастронома 2011 №7 (177) Апрель
- Cook: 40 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Тріска - 600 г філе
Крабове м’ясо - 200 г
Картопля - 4 шт. великих
Цибуля - 1 шт.
Помідори - 2 шт.
Яйця, зварені круто - 4 шт.
Тархун - 1 гілочка
Зелена цибуля - 2 стебла
ДЛЯ СОУСУ:
Яйця - 2 жовтки, зварених круто
Гірчиця - 1 ст. ложка
Оцет винний білий - 1 ч. ложка
Перець гострий мелений - 1 щіпка
Масло вершкове - 200 г
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Рибу вимити і відварювати в злегка підсоленій воді до готовності 15 хвилин.
2Картоплю відварювати в киплячій воді 20 хвилин. Дати рибі та картоплі охолонути.
3Поки варяться картопля і риба, приготувати СОУС: розтерти жовтки з гірчицею і оцтом.
4Вершкове масло розтопити, не доводячи до кипіння. Влити в жовткову суміш і ретельно перемішати. Додати гострий перець, чорний мелений перець і сіль. Ще раз перемішати і залишити в теплому місці.
5Рибу розібрати руками на невеликі шматочки, картоплю очистити від шкірки та нарізати кубиками. Крабове м’ясо розібрати на волокна.
6Змішати в мисці картоплю, рибу та крабове м'ясо. Викласти на плоске блюдо.
7Цибулю очистити і нарізати дуже тонкими кільцями, яйця та помідори - дольками. Тархун і зелену цибулю вимити, обсушити. Тархун розібрати на листочки, зелену цибулю нарізати кільцями.
8Розкласти на салат кільця ріпчастої цибулі. Помідори та яйця викласти навколо салату, перемежовуючи їх листочками тархуна. Полити салат соусом і посипати кільцями зеленої цибулі.