Салат рибний бретонський
Салат рибний бретонський

Салат рибний бретонський

      

30 Липня, 2020

Школа гастронома 2011 №7 (177) Апрель

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Тріска - 600 г філе

Крабове м’ясо - 200 г

Картопля - 4 шт. великих

Цибуля - 1 шт.

Помідори - 2 шт.

Яйця, зварені круто - 4 шт.

Тархун - 1 гілочка

Зелена цибуля - 2 стебла

ДЛЯ СОУСУ:

Яйця - 2 жовтки, зварених круто

Гірчиця - 1 ст. ложка

Оцет винний білий - 1 ч. ложка

Перець гострий мелений - 1 щіпка

Масло вершкове - 200 г

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Рибу вимити і відварювати в злегка підсоленій воді до готовності 15 хвилин.

2Картоплю відварювати в киплячій воді 20 хвилин. Дати рибі та картоплі охолонути.

3Поки варяться картопля і риба, приготувати СОУС: розтерти жовтки з гірчицею і оцтом.

Салат рибний бретонський

4Вершкове масло розтопити, не доводячи до кипіння. Влити в жовткову суміш і ретельно перемішати. Додати гострий перець, чорний мелений перець і сіль. Ще раз перемішати і залишити в теплому місці.

Салат рибний бретонський

5Рибу розібрати руками на невеликі шматочки, картоплю очистити від шкірки та нарізати кубиками. Крабове м’ясо розібрати на волокна.

Салат рибний бретонський

6Змішати в мисці картоплю, рибу та крабове м'ясо. Викласти на плоске блюдо.

Салат рибний бретонський

7Цибулю очистити і нарізати дуже тонкими кільцями, яйця та помідори - дольками. Тархун і зелену цибулю вимити, обсушити. Тархун розібрати на листочки, зелену цибулю нарізати кільцями.

Салат рибний бретонський

8Розкласти на салат кільця ріпчастої цибулі. Помідори та яйця викласти навколо салату, перемежовуючи їх листочками тархуна. Полити салат соусом і посипати кільцями зеленої цибулі.

Салат рибний бретонський

00:00