Роли з морським гребінцем, авокадо та полуницею
6 Січня, 2019
Японская кухня
- Cook: 45 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Рис - 250 г
Оцет для суші - 50 мл
Цукор - 1 ч. ложка
Авокадо - 0,25 шт.
Морський гребінець - 100 г м'яса
Полуниця - 50 г
Норі - 2 листи
Огірки салатні - 1 шт.
Майонез японський - 2 ст. ложки
Лимон - 1 ч. ложка соку
Імбир маринований
Васабі
Соєвий соус
Сіль
Directions
1Рис промити, залити 400 мл води, варити на середньому вогні під кришкою, доки він не стане в'язким.
2Зняти рис з вогню, додати оцет, цукор і сіль, перемішати, залишити на 15 хвилин.
3Огірок нарізати брусочками. Авокадо очистити, нарізати квадратиками, скропити лимонним соком. М'ясо морського гребінця нарізати шматочками. У полуниці видалити плодоніжки, нарізати шматочками.
4Листя норі покласти на бамбукову циновку блискучою стороною донизу. Зверху рівним шаром розподілити трохи охолоджений рис, накрити все серветкою та перевернути, щоб норі опинилося зверху. Змастити норі невеликою кількістю васабі та майонезом, викласти посередині шматочки огірка та морського гребінця, згорнути у вигляді рулету, надати йому прямокутну форму та розрізати на 6 частин. Прикрасити кожну скибочкою авокадо та шматочком полуниці.
5Подавати роли з васабі, тонко нарізаним імбиром і соєвим соусом.