Щі з квашеною капустою та боровиками
15 Грудня, 2018
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Вода або бульйон - 1 л + для тушкування
Яловичина - 200‑300 г
Капуста квашена - 400‑600 г
Картопля - 2 шт.
Селера - 2 стебла
Помідори - 1‑2 шт.
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Гриби білі - 100 г
Гірчиця пастоподібна - 1 ст. ложка
Часник - 2 зубчики
Петрушка і / або кріп - 1 пучок
Хмелі-сунелі - 0,5 ч. ложки
Суміш мелених перців - 0,5 ч. ложки
Сіль
Олія для смаження
Сметана
Directions
1Додати у квашену капусту гірчицю та томити на невеликому вогні 30 хвилин, підливаючи за необхідності воду.
2Зачистити м'ясо від плівок. Гриби промити, почистити та довільно нарізати. Очистити цибулю та моркву. Нарізати цибулю, моркву, яловичину та стебла селери кубиками.
3Обсмажувати м'ясо й овочі на олії 15 хвилин.
4Додати гриби, смажити ще 10 хвилин.
5Викласти капусту, тушкувати 20 хвилин.
6Перекласти вміст сковороди в каструлю, залити 2 л гарячої води. Додати очищену та нарізану кубиками картоплю, варити 10 хвилин.
7Видалити у помідорів плодоніжки, нарізати дольками. Покласти в каструлю помідори, рубану зелень (залишити трохи для подачі) та подрібнений очищений часник. Посолити, додати спеції, томити 5‑10 хвилин.
8Подавати зі сметаною та рубаною зеленню.