Пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками

Пиріг з яблуками (з пісочного тіста з абрикосовим джемом)

    

4 Жовтня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Тісто пісочне - 350 г

Ванілін

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:

Борошно - 175 г

Цукор - 75 г

Масло вершкове - 75 г

Яйця - 2 жовтки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука

Масло вершкове - 25 г

Джем абрикосовий - 3 ст. ложки

Горілка - 1 ст. ложка

Цукор

Directions

1350 г пісочного тіста розкачати на перевернутому деку та вирізати коло діаметром 30 см.

2Яблука очистити та нарізати дольками.

3Дрібні шматочки яблук викласти на середину тіста, а решту у напрямку до середини, відступивши від краю 5 см. Краї кола загнути руликом, посипати цукром, змастити розтопленим вершковим маслом.

4Випікати 45 хвилин до золотистого кольору при 200°С.

5Розігріти абрикосовий джем з горілкою, змастити яблука, поставити знову в духовку для карамелізації хвилин на 5‑10.

00:00