100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr
Yields: 50 шт.
Ingredients
Борошно - 225 г
Сіль - 1 щіпка
Масло вершкове - 115 г
Яйця - 1 жовток
Цукор - 140 г
Вода - 2 ст. ложки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Яйця - 2 білки
Цукрова пудра - 300 г
Directions
1Змішати борошно з сіллю та цукром. Додати вершкове масло, порубати суміш швидкими рухами. Розтирати масу охолодженими під водою руками в крихту 30 секунд.
2Зробити в середині поглиблення, влити в нього змішаний з крижаною водою жовток. Швидко замісити тісто, загорнути в плівку та помістити на 30 хвилин в холодильник.
3Розкачати тісто на пергаментному папері в пласт завтовшки 0,7‑1 см. Вирізати печиво за допомогою формочок. Перекласти на деко, застелене пергаментом. Помістити в холодне місце на 15 хвилин.
4Випікати печиво при 200°С близько 10 хвилин, охолодити.
5ГЛАЗУР: Змішати білок із цукровою пудрою.
6Перекласти глазур в корнетик (маленький кульочок) з паперу для випічки, зрізати кінчик, нанести контур або малюнок по печиву.
7Дати глазурі застигнути при кімнатній температурі (10‑15 хвилин).