Шулики з маком та медом
Шулики з маком та медом

Шулики

      

17 Грудня, 2018

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 2 склянки

Молоко - 4 ст. ложки

Яйця - 1 шт.

Мед - 1 ст. ложка

Мак - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Сода - 0,5 ч. ложки

ДЛЯ СИРОПУ:

Мак - 3 ст. ложки

Мед - 0,5 склянки

Вода - 0,25 склянки

Directions

1Мак промити, залити окропом, попарити 15 хвилин і обсушити.

2Яйце розтерти з медом, додати запарений мак. Потім разом з іншими компонентами замісити круте тісто.

3Розкачати тісто в пласт завтовшки 3‑4 мм, проткнути виделкою та випікати в духовці.

4Коли шулики охолонуть, їх розламати на шматочки та залити сиропом. Дати сиропу добре увібратися в тісто.

СИРОП (МАКОВЕ МОЛОКО):

1Мак залити окропом, дати добре набрякнути.

2Воду зцідити, мак просушити у лляній серветці, розтерти в ступці. Поступово підлити по чайній ложці кип'ячену воду.

3Потім змішати макове молоко, воду та мед.

00:00