Шулики солодка випічка українська кухня духовка 17 Грудня, 2018 50 рецептов украинской кухни Ingredients Борошно - 2 склянки Молоко - 4 ст. ложки Яйця - 1 шт. Мед - 1 ст. ложка Мак - 1 ст. ложка Масло вершкове - 1 ст. ложка Сода - 0,5 ч. ложки ДЛЯ СИРОПУ: Мак - 3 ст. ложки Мед - 0,5 склянки Вода - 0,25 склянки Directions 1Мак промити, залити окропом, попарити 15 хвилин і обсушити. 2Яйце розтерти з медом, додати запарений мак. Потім разом з іншими компонентами замісити круте тісто. 3Розкачати тісто в пласт завтовшки 3‑4 мм, проткнути виделкою та випікати в духовці. 4Коли шулики охолонуть, їх розламати на шматочки та залити сиропом. Дати сиропу добре увібратися в тісто. СИРОП (МАКОВЕ МОЛОКО): 1Мак залити окропом, дати добре набрякнути. 2Воду зцідити, мак просушити у лляній серветці, розтерти в ступці. Поступово підлити по чайній ложці кип'ячену воду. 3Потім змішати макове молоко, воду та мед. 00:00