Ingredients
Борошно пшеничне - 350 г
Яловичина - 250 г м'яса без кісток
Свинина - 250 г (шия)
Цибуля ріпчаста - 100 г
Молоко - 150 мл
Вода - 150 мл
Часник - 2 зубчики
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль
ДЛЯ ВАРІННЯ:
Вода
Лавровий лист
Перець духмяний
Сіль
Цибуля - 1 шт.
Directions
1Борошно просіяти, змішати з сіллю і водою. Вимісити до однорідної консистенції, прибрати в холодильник у пакеті або каструлі під кришкою на 30 хвилин, щоб тісто «скріпилося».
2М'ясо, цибулю та часник двічі пропустити через м'ясорубку, додати молоко, сіль, перець, ретельно перемішати.
3На присипаний борошном стіл викласти тісто, розкачати одним пластом завтовшки 2‑3 мм, вирізати кружальця. Обрізки тіста зібрати в кого і відкласти для подальшого використання.
4Начинку розкласти на кружальця приблизно по 1 ч. ложці. Кружальця тіста скласти навпіл, придавити пальцями місце стику. Для кращого склеювання можна трохи змастити водою або збитим жовтком. Кінці півкола з'єднати, защипати.
5Закип'ятити воду (4 частини води на 1 частину пельменів), додати лавровий лист, духмяний перець, сіль, розрізану навпіл цибулину. Засипати пельмені в киплячу воду, перемішати, щоб не прилипли до дна, і варити 8‑10 хвилин після спливання на поверхню. Готові пельмені виловити шумівкою.
6Подавати пельмені можна в бульйоні, можна без бульйону зі сметаною або хріном.