Млинці сметанні
26 Жовтня, 2016
Блины и блинчики (Семь поварят)
Этюды о питании
- Prep: 2 hrs
- Cook: 50 mins
- Yields: 6-8 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне - 3 склянки
Борошно гречане - 1 склянка
Сметана - 2 склянки / 2 склянки неповних
Молоко - 1 склянка
Вода - 1 склянка
Яйця - 5 білків
Дріжджі - 30 г
Масло вершкове - 50 г
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль
Олія
Directions
ВАРІАНТ 1:
1Дріжджі розчинити в теплій суміші молока та води, додати гречану муку, перемішати та поставити опару в тепле місце.
2Сметану з'єднати з пшеничним борошном і замісити негусте тісто. Додати збиті яєчні білки, розм'якшене масло, сіль, цукор і перемішати.
3Коли опара підійде, з'єднати її з тістом, вимісити і знову поставити в тепле місце.
4Після того, як тісто підніметься, випікати млинці на сковороді до утворення рум'яної скоринки з обох сторін.
5Подавати з маслом, сметаною або з рибною ікрою.
ВАРІАНТ 2:
1Вилити в каструлю склянку теплої води, розмішати в ній дріжджі, додати всю гречане борошно і, добре перемішавши, поставити опару в тепле місце.
2Поки опара підходить, викласти в каструлю сметану, всипати все пшеничне борошно та замісити тісто негусто. Охолоджені яєчні білки добре збити, додати їх і розм'якшене вершкове масло в тісто з пшеничного борошна і добре перемішати.
3Коли опара підійде, викласти її в каструлю з тістом з пшеничного борошна, додати склянку теплого молока з розчиненими в ньому сіллю, цукром і все тісто добре збити лопаткою.
4Випікати млинці звичайним способом.