Яблоки моченые кислые
Яблоки моченые кислые

Яблука мочені кислі

  

15 Вересня, 2016

  • Яблоки (кулинария)
  • Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба)

Ingredients

Яблука нефарбованих сортів

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 10 л

Цукор - 120 г

Сіль - 120 г

Directions

1Яблука ретельно вимити.

2Приготувати заливку.

3Підготовлені яблука насипати в бутиль з таким розрахунком, щоб відстань між яблуками та кришкою була 4‑8 см. Щоб плоди в бутлях були весь час покриті заливкою, їх зверху притиснути двома хрестоподібно покладеними чистими дерев'яними або пластмасовими прошпаренную скіпами, кінці яких закласти між яблуками та стінками верхньої частині бутилі.

4Яблука залити в банках розсолом. Висота шару заливки повинна бути вище поверхні плодів на 4‑5 см, а відстань між рідиною і кришкою балона 3‑4 см.

5Закупорена поліетиленовими кришками.

Такі яблука найзручніше готувати в трилітрових банках. Виходять плоди тверді і гострі, які використовують в салатах.

00:00