Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба)
Ingredients
Яблука нефарбованих сортів
ДЛЯ ЗАЛИВКИ:
Вода - 10 л
Цукор - 120 г
Сіль - 120 г
Directions
1Яблука ретельно вимити.
2Приготувати заливку.
3Підготовлені яблука насипати в бутиль з таким розрахунком, щоб відстань між яблуками та кришкою була 4‑8 см. Щоб плоди в бутлях були весь час покриті заливкою, їх зверху притиснути двома хрестоподібно покладеними чистими дерев'яними або пластмасовими прошпаренную скіпами, кінці яких закласти між яблуками та стінками верхньої частині бутилі.
4Яблука залити в банках розсолом. Висота шару заливки повинна бути вище поверхні плодів на 4‑5 см, а відстань між рідиною і кришкою балона 3‑4 см.
5Закупорена поліетиленовими кришками.
Такі яблука найзручніше готувати в трилітрових банках. Виходять плоди тверді і гострі, які використовують в салатах.