яблука на зиму (компот або мочені) з медом і гірчицею
яблука на зиму (компот або мочені) з медом і гірчицею

Яблука, мочені з гірчицею

  

17 Березня, 2020

  • Эх, яблочко!
  • Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука

Листя чорної смородини (якщо треба)

Листя вишні (якщо треба)

Естрагон (якщо треба)

Пастернак (якщо треба)

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 10 л

Цукор - 1,5 склянки або

Мед - 3 склянки

Сіль - 3 ст. ложки

Гірчиця в порошку - 0,5 ложки

Directions

1Яблука щільно укласти шарами, перестилаючи соломою, верхній шар плодів покрити соломою шаром 2‑3 см і прокип’яченим полотном. У яблука з хорошим ароматом (Антонівка звичайна) спеції класти не потрібно. Для плодів інших сортів бажано додати листя чорної смородини, вишні, естрагон, пастернак.

2ЗАЛИВКА: Суміш кип'ятити 10‑15 хвилин і охолодити.

3Потім вставити в бочку дно і через шпунтовий отвір налити розчин (в діжку зверху полотна покласти гніт).

4Перші 5‑6 днів розчин у міру необхідності доливати, бо яблука добре вбирають воду і верхні шари оголюються, що може привести до загнивання плодів.

5Спочатку (12‑14 днів) яблука тримати в теплому приміщенні при 15‑18°C.

6Потім, якщо бродіння йде нормально, бочки або діжки з продукцією помістити в льох, холодний підвал або льодовик. При температурі 4‑6°C плоди повільно доброджують, насичуються вуглекислотою. Приблизно через місяць яблука готові до вживання.

7У підвалі продукція зберігається до травня-червня, а в льодовику - до нового врожаю. Чим вище температура, тим швидше яблука перекисають, стають в'ялими і несмачними.

00:00