Торт з вітражними метеликами
декорування, солодка випічка духовка
8 Жовтня, 2019
Cake Masters Magazine №47 2016 August
Ingredients
Бісквіти - 3 шт. діаметром 15 см + 3 шт. діаметром 10 см
Крем масляний
Цукрова паста - 1,25 кг білої + 250 г лимонно-жовтої + 30 г чорної
Аерограф помаранчевий
Харчові барвники: жовтий, червоний, зелений, синій, білий
Королівська глазур
Горілка
Барвник сухий (пудра) чорний
Квіткова паста - 100 г жовтої
Дюбелі - 2 шт.
Картка чорна, щоб встановити метеликів
Аерограф
Розгладжувач для торта
Різак для піци
Чорна стрічка 15 мм - 1 м
Виїмки для печива у формі метеликів - великі та маленькі
Розгладжувач для тортів bellissimo
Пензлики №1, №2, №10
Палітра для фарб
Барабан для торта круглий 25 см
Підставка кругла для торта 10 см
Directions
1Спекти круглі бісквіти 3 шт. діаметром 15 см + 3 шт. діаметром 10 см.
2Прошарувати торти хорошою кількістю масляного крему. Добре обмазати кремом по всьому краю і поставити в холодильник.
3Після застигання розкачати білу цукрову пасту і покрити обидва торти. Розгладити боки долонями й обрізати надлишки за допомогою різака для піци. За допомогою розгладжувача Bellissimo flexi створити бездоганну обробку та прямий край.
4Щоб покрити барабан, розкачати жовту цукрову пасту, нанести на барабан їстівний клей і покласти цукрову пасту зверху. Шпателем зрізати все зайве та акуратно розгладити верх, згладжуючи, поки паста ще м'яка.
5Змішати червоний та жовтий харчові барвники, розвести їх водою. Намалювати апельсинову акварель по всьому барабану за допомогою пензлика №10 і дати висохнути.
6Насипати 0,5 ч. ложки чорного харчового барвнику на палітру і додати трохи горілки, щоб вийшла паста. Намалювати тонкі чорні лінії в різних напрямках по всій дошці, щоб створити ефект вітража, а потім дати висохнути.
7Змішати на палітрі 1 краплю блакитної їстівної фарби з шістьма краплями білої і розвести її водою за допомогою пензлика №10. Розбавити водою майже до прозорого синього тону і дати висохнути. Якщо колір занадто темний, розмити верх водою, це розбавить колір.
8Прикріпити нижній ярус до барабана за допомогою невеликої кількості королівської глазурі. У центр торта вставити три дюбелі, щоб вийшов трикутник і обрізати надлишки. На дюбелі нанести трохи королівської глазурі, розташувати верхній ярус по центру нижнього і закріпити.
9Пензликом №2 намалювати квіти, використовуючи помаранчеву фарбу, зроблену з жовтої та червоної.
11Поставити кілька дрібних крапок фарби в центр квітки. Додати більше квітів з обох боків торту на обох ярусах.
12мішати трохи зеленої та білої фарби і намалювати пучки трави пензликом №1 від основи нижнього ярусу вгору. Щоб з’єднати квіти на обох ярусах, продовжувати нашаровувати пучки трави. Відкласти для висихання.
13Шматочок картки скласти вчветверо, щоб зробити форму для метеликів, що сидять. Тонко розкачати жовту квіткову пасту і виїмками для печива у формі метелика вирізати два маленьких метелика і одного великого.
15Покласти їх у картонну форму, щоб центр метеликів потрапив на згин і дати їм міцно закріпити форму.
16За допомогою аерографа пофарбувати метеликів з обох боків у помаранчевий колір. Переконатися, що аерограф знаходиться приблизно на 15 см від пасти, і круговим рухом фарбувати, доки поверхня не покриється рівномірно.
17Після висихання почати малювати ефект вітража на всіх трьох метеликах, використовуючи пензлик №1 і сухий чорний барвник, розведений горілкою. Робити це повільно і міцно підтримувати руку іншою рукою, щоб лінії вийшли прямими.
18Пофарбувати контур навколо краю метеликів чорною пастою і дати висохнути.
19Кульку з чорної цукрової пасти скачати у конічну ковбаску для тіла кожного метелика.
20Нанести трохи води на тіло і притиснути до згину кожного метелика.
21Змішати трохи королівської глазурі та розподілити по центру кожного метелика. Помістити метелика на торт і потримати кілька секунд, доки він не закріпиться. Так само приклеїти кожного метелика.
22Обернути чорну стрічку навколо краю барабана і закріпити шпилькою.