100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr
Yields: 2 л
Ingredients
Полуниця - 2 кг
Журавлина (можна шокової заморозки) - 1 кг
Цукор - 3 кг
Мед квітковий - 300 г
Ванільний цукор - 50 г
Directions
1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.
2Засипати ягоди цукром і, не перемішуючи, поставити на маленький вогонь до повного розчинення цукру. Коли суміш закипить, акуратно зняти пінку, вимкнути вогонь і дати варенню повністю охолонути, не перемішуючи.
3Знову поставити варення на маленький вогонь, довести до кипіння та варити на середньому вогні 10 хвилин.
4Додати мед і ванільний цукор, зменшити вогонь до мінімального та варити ще 15 хвилин.
5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.