Цвітна капуста фарширована
страви з м'яса духовка, низькокалорійне
14 Листопада, 2019
200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина
- Yields: 4 порції
Ingredients
Цвітна капуста - 1 кг
Яловичина - 100 г фаршу
Цибуля - 1 шт.
Олія - 25 мл
Батон висівковий - 4 скибочки
Молоко знежирене - 50 мл
Петрушка - 1 пучок зелені
Бульйон овочевий - 500 мл
Перець солодкий - 2 шт.
Часник - 3 зубчики
Помідори - 2 шт.
Каррі - 2 ст. ложки
Салат зелений - листя
Перець червоний мелений - 0,5 ч. ложки
Сіль
Directions
1Цвітну капусту витримати в холодній підсоленій воді 30 хвилин.
2Потім вимити, зварити до напівготовності й остудити.
3За допомогою гострого ножа клиноподібно вирізати у вареної капусти качан. Солодкий перець очистити і нарізати дрібними кубиками.
4Цибулю очистити, дрібно нарізати, спасерувати на розігрітій олії.
5Додати солодкий перець, смажити при помішуванні 5 хвилин.
6Потім покласти м'ясний фарш, посолити, поперчити і готувати ще 7 хвилин.
7Зелень петрушки дрібно нарізати, залишивши кілька гілочок для декору. Помідори обдати окропом, остудити в холодній воді, зняти шкірку, а м'якоть подрібнити.
8Скибочки батона розмочити в молоці, віджати, додати в начинку разом із помідорами та рубаною петрушкою, перемішати.
9Капусту нафарширувати начинкою, покласти в глибоку форму для запікання, влити бульйон, посипати порошком карі. Форму помістити в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин.
10Готову фаршировану капусту нарізати скибочками, розкласти по тарілках, вистелених листям салату, прикрасити гілочками петрушки. На стіл можна подати з нежирним сметанним або кефірний соусом.