шашлик
шашлик

Шашлик з вирізки (бастурма)

  

2 Лютого, 2019

50 рецептов шашлыков

Ingredients

Яловичина - 600 г вирізки

Цибуля ріпчаста - 50 г

Жир - 80 г

Помідори - 100 г

Зелена цибуля, крупно нарізана - 1 ст. ложка

Перець чорний мелений

Сіль

Оцет

Directions

1М'ясо промити, очистити від плівок, нарізати близько 30 скибочок, відбити їх вологим сікачем, надавши кожній форму кружалець завтовшки близько 0,5 см.

2Дрібно нарубати цибулю.

3Шматки м'яса покласти в емальовану миску, пересипати рубаною цибулею, перцем і сіллю. Трохи скропити оцтом і тримати м'ясо під кришкою в холодному місці 2‑3 години.

4Приготувати 4 дерев'яні палички завтовшки близько 0,5 см - завдовжки близько 15 см. На кожну паличку нанизати 6‑8 кружалець м'яса, очистивши їх від цибулі та посипавши борошном.

5Смажити на сковороді в сильно розігрітому жирі на паличках так, щоб зверху утворилася рум'яна скоринка, а всередині м'ясо було б рожеве.

6Подавати одразу після смаження на підігрітому блюді, прикрасивши нарізаними кружальцями сирими помідорами та крупно нарізаною зеленою цибулею. Як гарнір можна подати картоплю фрі або стручкову квасолю та зелений салат.

00:00