Язик заливний
Язик заливний

Язик заливний

  , ,

24 Лютого, 2020

200 лучших рецептов холодных закусок (Быстро, вкусно, просто)

Ingredients

Язик - 1 шт. (близько 1 кг)

Цибуля - 1 шт.

Петрушка - 1 корінь + кілька гілочок

Желатин - 20‑25 г (на 2,5‑3 склянки желе)

Яйця варені - 1 шт.

Огірки - 1 шт.

Directions

1Язик відварити до готовності, додавши нарізану цибулину та корінь петрушки, потім на кілька хвилин занурити в холодну воду та зняти шкіру, починаючи з тонкого кінця. Очищений язик покласти в бульйон, в якому він варився, і охолодити.

2Потім язик нарізати тонкими скибочками, розкласти на блюді, прикрасити дольками круто звареного яйця, свіжого огірка, листочками петрушки.

3Приготувати желе на бульйоні, який вийшов при варінні язика, попередньо процідивши його та знявши жир.

4У 2‑3 прийоми залити напівзастиглим желе, щоб декор не зрушив з місця, а скибочки язика були залиті желе.

5Коли заливне застигне, розрізати його на порції та гарнірувати з одного або двох боків салатом з білої або червонокачанної капусти, кружальцями помідорів і свіжого огірка, маринованими вишнями, сливами, виноградом, прикрасити зеленим салатом і зеленню петрушки. Окремо можна подати майонез, соус зі сметани з хроном або хрін з оцтом.

00:00