Торт «Вінтажний металік»
29 Липня, 2020
Cake Craft & Decoration 2016 №207 Fabruary
Ingredients
ДЛЯ ЗАВАРНОГО ВЕРШКОВОГО КРЕМУ:
Яйця - 2 шт. середнього розміру
Цукрова пудра - 50 г
Цукор гранульований - 300 г
Вода - 100 мл
Патока (глюкозний сироп) - 50 г
Масло вершкове несолоне - 400 г
ДЛЯ ЛИМОННОГО СИРОПУ:
Лимони - 1 шт.
Цукор - 50 г
ДЛЯ ТОРТУ:
Торти лимонні багатошарові, просочені лимонним сиропом: 1х25 см + 1х20 см + 2х15 см
Цукрова паста святкова (кольору слонової кістки) - 4,5 кг
Мигдалева паста - 2,5 кг
Масляний крем - 3 рецепти
Мексиканська паста - 250 г
Королівська глазур - 150 г
Драже срібне та золоте
Золота гнучка глазур у вигляді мережива
Блиск античний шовковий (antique silk lustre power)
Блиск золотий порошковий
ОБЛАДНАННЯ:
Дошки для тортів круглі - 35 см, 25 см, 18 см
Дюбелі пластикові - 8 шт.
Трафарети та форми для квітів з тканини - для верхнього ярусу 3 великих + 2 маленьких, для середнього - 2 середніх + 1 великий + 1 маленький, для нижнього - 2 великих + 3 середніх + 2 маленьких
Міні-трафарети - квіткові, точки-блискітки, завитки
Виїмка для листочків з прожилками - для торту буде потрібно 7 листочків
Виїмки-спиральки у формі букви «S»
Трафарет для декоративного листя - для торту буде потрібно 18‑20 шт.
Трафарет з каскадним листям
Міні-столик, що обертається
Насадка №2 PME
Невелика дошка та качалка
Колесо для розмітки PME
Пензель (chisel paint brush)
Пензлик маленький №2
Інструмент для моделювання у формі кістки
Скальпель
Невеликий колінчастий кутовий мастихін
Форма для швидкого виготовлення цукрових квітів cel pad
Файли для документів пластикові прозорі
Стрічка для обшивки дошки - 4 м
Directions
ЗАВАРНИЙ ВЕРШКОВИЙ КРЕМ:
1Збити яйця та цукрову пудру до стану стрічки (якщо підняти вінчик над сумішшю, рідка маса має повільно падати, утворюючи стрічку, яка буде утримувати форму протягом декількох хвилин).
2Гранульований цукор зварити з водою та глюкозою до стадії м'якої кульки 118°C.
3Поступово вилити в яйця і збивати до охолодження.
4Поступово додати нарізане кубиками несолоне масло і збивати до стану гладкого крему.
5При вийманні з холодильника дати крему постояти, щоб він пристосувався до кімнатної температури. Якщо крем відокремиться, обережно прогріти і знову збити.
ЛИМОННИЙ СИРОП:
1Довести лимонний сік з цукром до кипіння (50 г цукру на кожен лимон), остудити і зберігати.
ТОРТ:
ПІДГОТОВКА:
1Прошарувати коржі сиропом і масляним кремом. Покрити торти тонким шаром масляного крему, потім тонким шаром пофарбованої натуральної мигдальної пасти. Дати мигдальній пасті схопитися, а потім покрити торт цукровою пастою Renshaw.
2Покрити дошки для тортів цукровою пастою та на кожній дошці зібрати торт. Вставити пластикові дюбелі в нижній і середній яруси. Розділювачі тортів - це один розміром 15x5 см і один манжет для тортів 10x5 см, накритий навколо лише смужкою святкової цукрової пасти. Покрити бортик дошки атласною стрічкою.
ДЕКОРУВАННЯ:
1Нанести тонкий шар Trex на дошку та розкачати мексиканську пасту кремового кольору завтовшки 1 мм. Нанести Trex на зворотний бік трафаретів у формі віялоподібних хвостів і покласти на пасту трафарети трьох різних розмірів. Перевернути трафарети так, щоб малюнок був нанесений на пасту. Зверху припорошити античним шовковим блиском (antique silk lustre power).
2Зняти трафарет, а потім над кожною конструкцією покласти його зворотнім боком і притиснути. Помістити дошку на міні-столик, що обертається, який дасть змогу вирізати всередині трафарету скальпелем під час його обертання.
3Трохи припорошити форму для квітів невеликою кількістю кукурудзяного борошна. Покласти пелюстки на форму, використовуючи інструмент для моделювання пелюсток в центрі нижньої частини. Додати другу і третю пелюстки, закріпивши кожну невеликою кількістю води.
4Повторити процес, щоб вирізати з трафарету пелюстки у формі півмісяця. Помістити дошку на міні-столик, що обертається, притискаючи скальпель до внутрішнього краю вирізів. Вийняти зрізи і зняти трафарет, потім покласти трафарет зворотним боком і вирізати кожну пелюстку.
5Помістити кожну з трьох різних за розміром пелюсток у форму, щоб вони висохли. Кожну пелюстку закріпіть одну на іншу невеликою кількістю води.
6Так само можна створювати різні текстурні ефекти за допомогою трафаретів з квітками, завитками та трафаретними блискітками. Нанести візерунок трафарету на мексиканську пасту, наносячи зверху порошковий блиск.
7Розмістити трафарети пелюсток зворотним боком над конструкцією і вирізати пелюстки різних розмірів. Розмістити пелюстки на формах різних розмірів для висихання. Три різні розміри квітів та різні комбінації текстурних ефектів дозволять створювати квітів різні стилів.
8Сформувати центр квітки з семи крапель мексиканської пасти, які потім змастити античним шовковим блиском. Сформувати краплі, звузити, щоб утворилася форма конуса, і закріпити водою у центрі квітки. Притиснути до центру і закріпити драже невеликою кількістю королівської глазурі.
9Зробити невеликі перлини з мексиканської пасти і покрити їх античним шовковим блиском. Дати висохнути. Зробити конус з мексиканської пасти і помістити всередину суху квітку. Намастити невеликою кількістю цукрового клею і закріпити перлини і драже.
10Скачати ковбаску з мексиканської пасти світло-кремового кольору. Розкачати з одного краю качалкою і прокачати по краям, щоб вони стали тоншими. Скрутити пасту, утворюючи троянду, припорошити краї золотим блиском, щоб виділити їх.
11Формуючи троянду, слідкувати, щоб центр не вийшов занадто глибоким. Бажано, щоб краї пелюсток були рівними. Обрізати їх невеликим мастихіном і закріпити цукровим клеєм у центрі квітки.
12Декоративне листя виготовляється так само, як і тканинні квіти. Зробити відбитки трафаретом на моделюючій пасті. Нанести на різні ділянки листя порошкові барвники античний шовковий блиск та золотий. Перш ніж знімати трафарет, видалити надлишки порошку.
13Обрізати листя навколо зовнішнього краю форми. Використання міні-столику, що обертається, спростить і пришвидшить роботу. Зробити текстуру прожилок колесом для розмітки та розташувати на хвилястому поролоні для висихання.
14Злегка змастити задню частину трафаретного каскадного трафарету та одну сторону шматочка прозорого пластикового файлу для документів за допомогою Trex. Розподілити зверху золоту гнучку глазур, наносячи її від одного краю до іншого.
15Тримаючи пластиковий файл рівним на робочій поверхні, обережно зняти трафарет, дбаючи про те, щоб не пошкодити конструкцію. Дати золоту висохнути, у теплому кліматі достатньо 12 годин.
16Щоб зняти золоте листя конфетті з пластикової плівки, невеликим колінчастим кутовим мастихіном підняти кожну частинку. Нанести трохи води там, де потрібно їх закріпити. Зробити це, коли листя з прожилками та хвости ластівок будуть закріплені на торті.
17Поклаcти мексиканську пасту на ріжучу кромку і прокачати невеликою качалкою. Зробити очі за допомогою насадки №2. Нанести золотий порошковий блиск. Висушити на поролоні, відігнувши крило картонним стрижнем для кухонних рушників.
18Використовуючи різні конструкції трафаретів з мініатюр, квітів, блискіток та завитків, зробити відтиски на моделюючій пасті і нанести на неї порошковий блиск. Вирізати скальпелем смужки: для нижнього і середнього ярусів - завширшки 1,5 см, для верхнього - 2 см.
19Нанести навколо основи торта дуже невелику кількість прозорого спирту або кип’яченої води і закріпити секції, обережно роблячи це на стиках. Повторювати, доки окружність торта не буде покрита, і повторити це на двох інших ярусах, використовуючи різні візерунки.
20Обережно вирізати завитки у формі букви “S”. Для цього розкачати пасту для моделювання завтовшки 1 мм. Негайно нанести пензликом античний шовковий блиск, після чого дати пасті відпочити перед вирізанням. Підняти виїмку з дошки, обережно провести пальцем по краю, щоб вийшов акуратний чистий зріз. М'яким пензликом зняти з виїмки, щоб не залишити жодних слідів.
21Легко протерти один бік шматка прозорого пластикового файлу Trex. Помістіть вирізані форми лицьовою стороною вниз. Нанести на завитки трохи води, переконавшись, що її не забагато, оскільки це забруднить дизайн.
22Обережно підняти пластик із прикріпленою конструкцією і розташувати на боку торта, а потім пластик зняти.
23Покласти виїмку для листочків з прожилками на килимок, що не ковзає. Мексиканську пасту тонко розкачати і покласти над виїмкою. Перевернути пасту невеликою качалкою і провести її вперед-назад, щоб всі ділянки виїмки було видно крізь пасту.
24Рисувалкою видалити внутрішні ділянки листя. Акуратно притиснути невеликою качалкою від центру секцій. Додати текстуру за допомогою колеса для розмітки. Пофарбувати блискучим і золотистим сухими барвниками та покласти на велику форму для висихання.
25Щоб зробити секції листя, з пасти для моделювання вирізати форми виїмкою для листочків з прожилками. Розрізання листя на секції дозволяє формі стати пластично твердою для зручності використання. Закріпити листя на боці торта.
26Змастити тильну частину секцій листя невеликою кількістю води і закріпити на боці торта. Додати сухе листя з прожилками, тканинні квіти і трафаретне листя з королівською глазур'ю, видаливши надлишки глазурі м'яким пензликом.
ЗБИРАННЯ:
1Розмістити розділювачі тортів на кожному ярусі, це дозволить оцінити розміри та висоту квітів.
2Закріпити спиральки «S» на боках кожного рівня, щоб вони повторювалися у різних розмірах, по три групи на кожному ярусі.
3Закріпити вирізане листя з прожилками. Додати декоративне листя і листя з прожилками. Закріпити квіти з тканини та перлинку над стиками навколо основи кожного торта м'якою королівською глазур'ю.
4Вирізати диск з цукрової пасти 5х3 см для верхньої частини торта, щоб закріпити квіти, ластівки та золоті металеві конфетті. Нанести невелику кількість води там, треба закріпити конфетті золотистого листя. Підняти з плівки шпателем, потім закріпити на місці.