299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)
Ingredients
Цвітна капуста свіжа щільна біла
Лимонна кислота
ДЛЯ ЗАЛИВКИ:
Вода - 1 л
Оцет 8% - 1 склянка
Directions
1Цвітну капусту звільнити від листя і розрізати на суцвіття. Замочити на 20 хвилин у підкисленій лимонною кислотою воді, потім обполоснути.
2Суцвіття відварити у воді з додаванням лимонної кислоти, щоб вони трохи розм'якшилися (після наколювання мають легко зісковзувати з виделки), потім воду процідити.
3Розкласти капусту по банках і залити гарячою заливкою.
4Банки закрити кришками, поставити в бак з гарячою водою і стерилізувати при 100°С 20‑25 хвилин. Після закінчення стерилізації банки охолодити.
5Наступного дня стерилізацію повторити: при тій самій температурі стерилізувати 45‑50 хвилин.
6Для тривалого зберігання стерилізацію повторити через ще 2 дні - і теж протягом 45‑50 хвилин.