цвітна капуста консервована
цвітна капуста консервована

Цвітна капуста, стерилізована в оцтовій заливці

  

28 Липня, 2020

299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)

Ingredients

Цвітна капуста свіжа щільна біла

Лимонна кислота

ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

Вода - 1 л

Оцет 8% - 1 склянка

Directions

1Цвітну капусту звільнити від листя і розрізати на суцвіття. Замочити на 20 хвилин у підкисленій лимонною кислотою воді, потім обполоснути.

2Суцвіття відварити у воді з додаванням лимонної кислоти, щоб вони трохи розм'якшилися (після наколювання мають легко зісковзувати з виделки), потім воду процідити.

3Розкласти капусту по банках і залити гарячою заливкою.

4Банки закрити кришками, поставити в бак з гарячою водою і стерилізувати при 100°С 20‑25 хвилин. Після закінчення стерилізації банки охолодити.

5Наступного дня стерилізацію повторити: при тій самій температурі стерилізувати 45‑50 хвилин.

6Для тривалого зберігання стерилізацію повторити через ще 2 дні - і теж протягом 45‑50 хвилин.

00:00