1Замісити однорідне тісто, накрити серветкою та залишити на 15‑20 хвилин при кімнатній температурі.
2Квашену капусту віджати, свіжу дрібно нарізати.
3Тушкувати капусту до готовності, додавши половину масла, томат, воду або бульйон. Цибулю, моркву та корінь петрушки дрібно нарізати, обсмажити на олії, що залишилася, потім змішати з капустою, додати цукор, сіль, перець і смажити капусту кілька хвилин, щоб вся волога повністю випарувалася.
4Тісто розділити на невеликі шматочки, розкачати кожен в сочень, в центр покласти начинку, сформувати вареники. Варити їх 4‑5 хвилин в підсоленій воді.
5При подачі готові вареники викласти на блюдо, полити олією, змішаною з обсмаженою цибулею.