Ingredients
Баклажани - 2-3 шт.
Перець солодкий червоний - 2 шт.
Цукіні - 2-3 шт.
Печериці - 6-7 шт.
Лимон - 60 мл соку
Базилік - 30 г
Часник - 1 зубчик
Олія оливкова - 60 мл
Сіль - 1/3-0,5 ч. ложки
Спеції
Directions
1Баклажани нарізати по діагоналі скибочками завтовшки 2 см, викласти в невелику ємність, посолити, витримати 20 хвилин.
2Солодкий перець розрізати навпіл, видалити насіння та перегородки, кожну половинку розрізати ще навпіл. Цукіні нарізати такими ж скибочками, як баклажани. Гриби промити, обсушити, зрізати ніжки, капелюшки.
3Скибочки баклажанів промити під проточною водою, обсушити серветкою або паперовим рушником.
4МАРИНАД: Базилік дрібно нарізати, часник пропустити через прес. У невеликій чашці ретельно змішати вінчиком оливкову олію та лимонний сік, потім додати базилік, спеції, часник і ще раз перемішати.
6Підготовлені овочі та гриби покласти в неглибокий неметалевий посуд і полити маринадом. Акуратно перемішати, щоб всі овочі та гриби були покриті сумішшю. Щільно закрити посуд харчовою плівкою або кришкою і витримати в холодильнику 1 годину, час від часу струшуючи.
7Мариновані овочі розкласти на гарячу решітку (або на кришку барбекю) в один шар. Смажити овочі з кожного боку по 2 хвилини, періодично змащуючи маринадом. Якщо вогонь не сильний, печериці пустять сік і почнуть тушкуватися - потрібно збільшити вогонь і продовжувати смажити, щоб випарувалася вся волога, а гриби підсмажилися.
8Подавати овочі з грибами на широкому блюді.