100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Prep: 3 hrs
Cook: 1 hr
Yields: 4-6 порцій
Ingredients
Борошно - 250 г
Дріжджі свіжі - 60 г
Молоко - 125 мл
Яйця - 24 жовтки
Цукор - 300 г
Масло вершкове - 100 г + для змащування форми
Ванільний цукор - 1 ст. ложка
Directions
1Розвести дріжджі в теплому молоці, додавши по 1 ст. ложці цукру та борошна. Поставити в тепле місце і дати опарі підійти.
2Влити жовтки в емальовану каструлю, додати залишки цукру. Поставити каструлю у велику за об'ємом ємність з гарячою водою, збивати жовтки, доки маса не побілішає і не загусне.
3Додати до жовтків підготовлену опару, ванільний цукор, просіяне та трохи підігріте на сухій сковороді (30 секунд) борошно. Збивати масу не менше 30 хвилин, після чого влити розтоплене масло та знову збивати 20 хвилин. Поставити для бродіння в тепле місце.
4Коли тісто підійде, викласти його у трохи підігріту та змащену маслом форму.
5Коли тісто знову підійде і заповнить ємність до країв, обережно, уникаючи поштовхів, поставити форму в розігріту до 180°С духовку. Випікати 1 годину.