Пиріг яблучний (дріжджовий)
Пиріг яблучний (дріжджовий)

Пиріг яблучний (дріжджовий)

    

31 Грудня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Молоко - 0,5 л

Цукор - 1,5 склянки

Сметана - 1 склянка

Масло - 100 г

Маргарин - 100 г

Яйця - 2‑3 шт.

Сіль - 1 ст. ложка

Дріжджі - 70 г

Борошно

Яблука

Directions

1Розтопити масло та маргарин на повільному вогні (не до розм'якшення, а щоб вони взагалі стали рідкими), покласти туди сіль, молоко, яйця, цукор, сметану дріжджі. Все добре перемішати і трохи підігріти.

2Потім додати борошно. Тісто має вийти як на оладки. У каструлі тісто має стояти якийсь час. Періодично воно буде підходити (треба щоб підійшло 3 рази), після кожного разу його перемішувати.

3Потім замісити тісто на столі та теж дати підійти.

4Розкачати листи, покласти на змащене маслом деко. Зверху розкласти шар порізаних яблук, трохи посипати їх цукром; накрити іншим листом тіста або смужками; змастити зверху яйцем. Дати розстоятися хвилин 10.

5Пекти в духовці до готовності.

00:00