Ingredients
Манна крупа - 1 склянка
Молоко - 500 мл
Сир ковбасний - 200 г
Масло вершкове - 120 г
Яйця - 2‑3 шт.
Сир твердий - 150 г
Коріандр або кмин - 0,5 ч. ложки
Сіль
Олія - для смаження
Зелень петрушки
Спеції (за бажання)
ДЛЯ ДОМАШНЬОГО СМЕТАННОГО СОУСУ:
Сметана густа - 0,5 склянки
Цукор - 1 щіпка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Перець чорний мелений
Базилік
Лимонний сік або винний оцет - кілька крапель (за бажання)
Directions
1У невелику каструльку влити молоко, довести до кипіння. Всипати тонкою цівкою манну крупу, трохи посолити та варити, періодично помішуючи, ~ 12 хвилин.
2Сир натерти на крупній тертці. В окремій ємності збити яйця. Готову кашу трохи охолодити, додати вершкове масло, натертий сир, збиті яйця, коріандр або кмин, перемішати масу та знову охолодити.
3На обробній дошці за допомогою ножа з охолодженої маси сформувати 10‑15 невеликих биточків.
4Укласти биточки на змащене олією деко, зверху покласти кружальце ковбасного сиру та запікати в розігрітій духовці при 250°С 20‑24 хвилин.
5Подавати биточки трохи охолодженими, оформивши зеленню петрушки і додавши улюблені спеції за бажання.
ДОМАШНІЙ СМЕТАННИЙ СОУС:
1Змішати сметану, цукор, сіль, чорний перець і дрібно нашаткований базилік і збити вінчиком або виделкою.
2Можна додати соусу пікантну кислинку, додавши лимонний сік або винний оцет.