Булочки «Мигдальні равлики»
20 Вересня, 2016
Изысканная выпечка 2014 №59
- Prep: 1 hr 40 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: 12 штук
Ingredients
Яйця - 1 шт. + 1 шт. для змазування
Молоко - 250 мл
Цукор дрібнокристаличний - 75 г
Сіль - 1 ч. ложка
Кориця мелена - 1 ч. ложка
Дріжджі інстантні - 7 г
Борошно вищого гатунку з високим вмістом клейковини - 600 г + для присипки
Масло вершкове - 75 г
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Мигдаль мелений - 40 г
Цукор дрібнокристаличний - 25 г
Масло вершкове розм'якшене - 50 г
ДЛЯ ПРИСИПКИ:
Мигдальні пластівці - 25 г
Directions
1Збити яйце з невеликою кількістю теплого молока, влити молоко, що залишилося, додати цукор, сіль і корицю і добре перемішати. Змішати дріжджі з борошном. Частинами вводити борошняну суміш в молочну, спочатку розтираючи віночком, а потім - дерев'яною ложкою. В кінці додати розм'якшене вершкове масло і замішувати тісто руками, поки масло не розподілиться в ньому рівномірно.
2Перекласти тісто на злегка припорошену борошном поверхню і ретельно вимішувати 10 хвилин, поки тісто не стане еластичним і не перестане липнути до рук. При необхідності підсипати трохи борошна. Знову покласти тісто в миску, накрити чистим кухонним рушником і поставити підходити в тепле місце на 1 годину до збільшення в об'ємі вдвічі.
3НАЧИНКА: змішати мелений мигдаль з цукром.
4Коли тісто підійде, вибити його кулаком і ще раз вимісити на припорошеній борошном поверхні кілька хвилин. Розкачати тісто в прямокутник 30,5 х 50 см.
5Для начинки: рівномірно намазати тісто маслом, посипати мигдальною крихтою одну половину прямокутника і накрити другою половиною пласта тіста. Злегка притиснути тісто по всій площині.
6Укласти прямокутник тесту довгою стороною до себе. Ножем розрізати на 12 смужок. Покласти на один металевий лист силіконовий килимок, а інший вистелити пекарським папером. Взяти смужку тіста між пальцями і скручувати кінці в різних напрямках, а потім згорнути равликом і притиснути знизу з'єднані кінці. Повторити з усіма смужками.
7Викласти вироби на листи, накрити кухонними рушниками і поставити підходити в тепле місце на 10 хвилин.
8Розігріти духовку до 200°С. Пензликом змастити равлики збитим яйцем і посипати мигдальними пластівцями. Випікати 12-15 хвилин до золотистого кольору.
9Подавати краще гарячими - ці солодкі дріжджові булочки з мигдальною начинкою мають казковий смак.
Час підготовки: 30 хвилин;
Час підходу: близько 1 години 10 хвилин;
Час приготування: 10-12 хвилин;
КОРИЧНІ РАВЛИКИ: змішати 3 ст. ложки дрібнокристаличного цукру з 2 ч. ложками меленої кориці і використовувати замість мигдальної начинки.