Груші в червоному вині з гвоздикою та збитими вершками
30 Вересня, 2016
50 рецептов итальянской кухни
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 4 порції та більше
Ingredients
ВАРІАНТ 1:
Груші - 12 шт. соковитих
Вино червоне - 500 мл
Цукор - 200 г
Гвоздика
ВАРІАНТ 2:
Груші - 4 шт.
Вино сухе червоне - 500 мл
Цукор - 75 г
Гвоздика
Кориця
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Вершки збиті
Directions
1Очистити груші від шкірки, зберігши плодоніжку. Згідно з класичним рецептом (варіант 1), груші не звільняють від шкірки. В такому випадку страва виходить більш терпкою на смак. Відрізати попки, щоб груші можна було більш стійко розмістити на тарілці.
ВАРІАНТ 1 (в духовці):
1Розмістити груші, не знімаючи шкірки, у високій формі для запікання. Залити вином до стеблинки, посипати цукром. Додати гвоздику.
2У попередньо нагрітій духовці запікати на середньому вогні, доки груші не стануть м'якими. Вино має частково випаруватися і перетворитися у сироп.
3Дістати посуд з духовки, остудити, подавати зі збитими вершками.
ВАРІАНТ 2 (на вогні):
1Налити вино в каструлю, додати груші, спеції і цукор і довести суміш до кипіння.
2Зменшити вогонь і готувати ще приблизно 1 годину. Груші мають вийти м'якими, але при цьому не повинні розпадатися.
3Шумівкою витягнути груші.
4Продовжити готувати рідину на середньому вогні до загусання.
5Розкласти груші по тарілках, полити їх зверху сиропом і прикрасити збитими вершками.
6Груші подаються до столу теплими.
Страва з регіону Валле-д'Аоста
Так само можна приготувати персики або вишні