Запіканка з грибів і білокачанної капусти
запіканки, овочеві страви, страви з грибів духовка, здорове харчування, пісне
12 Травня, 2017
100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Капуста білокачанна - 1 кг
Олія - 50 г
Гриби свіжі - 500 г або солоні - 250‑300 г
Огірки солоні - 2 шт. (за бажання)
Цибуля - 1‑2 шт.
Вода або відвар - 2 склянки (без огірків) або 1 склянка (з огірками)
Борошно - 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Мускатний горіх
Сухарі мелені
Directions
БЕЗ ОГІРКІВ:
1Очищену капусту нашаткувати та разом з рідиною і частиною олії тушкувати до напівготовності.
2Гриби та цибулю дрібно нарубати і пропарити в залишках масла з сіллю.
3Всі продукти укласти шарами в форму так, щоб у нижньому та верхньому шарах була капуста. Зверху залити сумішшю з борошна, води, солі, тертого мускатного горіха й олії. Запіканка має пропектися та покритися рум'яною скоринкою.
З ОГІРКАМИ (ГРИБИ ТУШКОВАНІ З КАПУСТОЮ):
1У змащену форму покласти гриби, на них - капусту, зверху - нарізані солоні огірки.
2СОУС: Пасерувати в олії цибулю, борошно, сіль і перець. Додати воду, потушкувати.
3Полити запіканку соусом і запікати в духовці, розігрітій до 160°C, близько 20 хвилин, доки верхній шар не зарум'яниться.
4Подати на стіл в гарячому вигляді з салатом із сирих овочів.