Запіканка з грибів і білокачанної капусти

  , ,   , ,

12 Травня, 2017

100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Капуста білокачанна - 1 кг

Олія - 50 г

Гриби свіжі - 500 г або солоні - 250‑300 г

Огірки солоні - 2 шт. (за бажання)

Цибуля - 1‑2 шт.

Вода або відвар - 2 склянки (без огірків) або 1 склянка (з огірками)

Борошно - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Мускатний горіх

Сухарі мелені

Directions

БЕЗ ОГІРКІВ:

1Очищену капусту нашаткувати та разом з рідиною і частиною олії тушкувати до напівготовності.

2Гриби та цибулю дрібно нарубати і пропарити в залишках масла з сіллю.

3Всі продукти укласти шарами в форму так, щоб у нижньому та верхньому шарах була капуста. Зверху залити сумішшю з борошна, води, солі, тертого мускатного горіха й олії. Запіканка має пропектися та покритися рум'яною скоринкою.

З ОГІРКАМИ (ГРИБИ ТУШКОВАНІ З КАПУСТОЮ):

1У змащену форму покласти гриби, на них - капусту, зверху - нарізані солоні огірки.

2СОУС: Пасерувати в олії цибулю, борошно, сіль і перець. Додати воду, потушкувати.

3Полити запіканку соусом і запікати в духовці, розігрітій до 160°C, близько 20 хвилин, доки верхній шар не зарум'яниться.

4Подати на стіл в гарячому вигляді з салатом із сирих овочів.

00:00