Зрази рубані
страви з грибів, страви з м'яса російська кухня
25 Жовтня, 2016
Русская кухня (Семь поварят)
- Cook: 45 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Яловичина, свинина або баранина - 500 г м'якоті
Хліб пшеничний - 100 г
Молоко або вода - 140 г
Масло топлене або олія - 90 г
Яйця варені - 2 шт.
Гриби - 200 г
Цибуля ріпчаста - 3 головки
Зелень петрушки рубана - 1 ст. ложка
Сухарі панірувальні - 100 г
Сіль
Перець чорний мелений
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Огірки - 3 шт.
Олія - 6 ст. ложок
Цибуля зелена - 6 пір'я
Розмарин - 1 ст. ложка
Чабер - 1 ст. ложка
Майоран - 1 ст. ложка
Цукор - 2 ч. ложки
Сметана - 4 ст. ложки
Directions
1НАЧИНКА: Цибулю дрібно порубати, обсмажувати на частини масла 1-2 хвилини, додати рубані гриби і смажити всі разом ще 10 хвилин, потім охолодити і змішати з рубаними яйцями, зеленню, посолити, поперчити.
2Хліб без скоринок замочити у воді або молоці.
3КОТЛЕТНА МАСА: М'ясо пропустити через м'ясорубку, змішати з замоченим і віджатим хлібом і подрібнити ще раз. Посолити, поперчити.
4Котлетну масу сформувати на долоні у вигляді коржа, на середину укласти фарш, краї з'єднати, надаючи виробам форму цеглинки.
5Запанірувати зрази в сухарях, обсмажити до утворення рум'яної скоринки і прогріти під кришкою або в духовці.
6Цибулю дрібно порубати, обсмажити на олії, додати шматочки огірка, рубану зелень, цукор, поперчити і смажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Влити сметану, прогріти.
7При подачі зрази укласти на блюдо, гарніровати смаженими огірками. Окремо можна подати томатний соус.