Каннолі сицилійські
10 Серпня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 1 hr
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно кондитерське - 100 г /0,75 склянки + 1 ст. ложка
Какао несолодке - 10 г / 2 ст. ложки
Цукор - 15 г / 3,5 ч. ложки
Яйця - 1 шт. велике
Вино Марсала або ром - 1 ст. ложка
Масло несолене - 10 г / 1 ст. ложка
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Рікота свіжа (бажано з овечого молока) - 250 г
Цукор - 100 г / 0,5 склянки
Цукати - 25 г
Шоколад темний - 25 г
Фісташки - 25 г
Олія оливкова для смаження - скільки знадобиться
Цукрова пудра
Directions
1З'єднати борошно, какао, масло, яйце, цукор та дрібку солі на робочій поверхні; потім додайте вино Марсала і продовжувати місити. Коли тісто стане однорідним, дати йому відпочити ~ 30 хвилин.
2НАЧИНКА: Пропустити рікоту через сито в миску, перемішати з цукром, грубо нарізаними цукатами, темним шоколадом і фісташками й охолодити.
3Розкачати тісто і розрізати його на квадрати 10 см. Обернути квадрати по діагоналі навколо металевих трубочок.
4Залити достатню кількість олії в сотейник або інший важкий горщик, достатньо глибокий, щоб занурити каннолі. Нагріти олію, і поки вона гаряча, смажити каннолі 1‑2 хвилини. Як тільки тісто стає золотим, вийняти з олії, обсушити на паперових рушниках і дати охолонути. Потім зняти їх з металевих трубочок.
5Перекласти начинку в сухий кондитерський мішок і наповнити каннолі. Посипати цукровою пудрою і подавати негайно (через деякий час вологість начинки змусить тісто втратити хрусткість).
Підготовка: 28 хвилин
Відпочинок: 30 хвилин
Приготування: 2 хвилини