Кекси швидкі

    ,

19 Вересня, 2017

Better Homes and Gardens Australia 2016 August

  • Cook: 5 mins
  • Yields: 1 порція

Ingredients

Кекс темно-шоколадний насичений

Масло вершкове несолене - 20 г

Какао-порошок - 1 ст. ложка

Цукор коричневий - 2 ст. ложки

Молоко - 2 ст. ложки

Борошно млинцеве / для тіста, що швидко підіймається - 2 ст. ложки

Шоколад - 1 ч. ложки темних чипсів / стружки.

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Морозиво

Малина

Шоколадний соус

Кекс із бананом і білим шоколадом

Масло вершкове несолене - 20 г

Банани стиглі - 1/3 шт. + для подачі

Цукор коричневий - 2 ст. ложки

Молоко - 2 ст. ложки

Борошно млинцеве / для тіста, що швидко підіймається - 3 ст. ложки

Шоколад - 1 ч. ложки білих чипсів / стружки.

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Морозиво

Карамельний топпінг

Directions

Кекс темно-шоколадний насичений

1Покласти нарізане несолене вершкове масло в чашку для мікрохвильовки. Поставити в мікрохвильовку на високу потужність / 100% на 20 секунд або доки не розтане масло.

2Змішати з какао-порошком до гладкості.

3Змішати з коричневим цукром до повного поєднання.

4Налити молоко та перемішати.

5Додати борошно і знов перемішати до гладкості.

6Змішати з чіпсами з темного шоколаду.

7Поставити в мікрохвильовку на високу потужність / 100% на 45-55 секунд (залежно від глибини та ширини чашки) або доки кекс не підніметься і не стане міцним на дотик.

8Подавати з морозивом, малиною та шоколадним соусом або іншим наповнювачем.

Кекс із бананом і білим шоколадом

1Покласти нарізане несолене вершкове масло в чашку для мікрохвильовки. Поставити в мікрохвильовку на високу потужність / 100% на 20 секунд або доки не розтане масло.

2У розтоплене масло додати стиглий банан і розім'яти виделкою. Змішати з коричневим цукром, вилити молоко і перемішати.

3Додати борошно і знов перемішати до гладкості.

4Змішати з чіпсами з білого шоколаду.

5Поставити в мікрохвильовку на високу потужність / 100% на 80-90 секунд (залежно від глибини та ширини чашки) або доки кекс не підніметься і не стане міцним на дотик.

6Подавати з морозивом, нарізаним бананом і карамелльним топпінгом.

Кекс із бананом більше нагадує пудинг і є трохи щільнішим, ніж шоколадний кекс.

ПОРАДИ:

  • Можна замінити масло на 1 ст. ложку оливкової олії extra virgin.
  • Немає молока? Використовуйте воду.
  • Замість шоколадних чіпсів можна спробувати вівсяні пластівці або дрібно нарізані яблуко або грушу.
  • Для приємного дорослого смаку скропити готовий кекс улюбленим лікером.
00:00