Ingredients
Лимон копчений 1 шт. на 1 порцію або 6 шт. на 8 порцій
Лід - кубики звичайні або з копченим льодом
Томатний сік або пюре зі смажених помідорів - 0,5 склянки на 1 порцію або 4 cклянки на 8 порцій
Текіла - 0,25 склянки / 57 г на 1 порцію або 2 склянки на 8 порцій
Приправа з морепродуктів (наприклад, Old Bay) (за бажання)
Соус з перцю чиптоле у пляшці - 0,5 ч. ложки на 1 порцію або 4 ч. ложки на 8 порцій
Соус вустерширський - 3 краплі на 1 порцію або 0,5 ч. ложки на 8 порцій
Перець халапеньо копчений - 1 шт. (за бажання)
ДЛЯ ПЮРЕ ЗІ СМАЖЕНИХ ПОМІДОРІВ:
Помідори смажені консервовані - 1 банка 410 г
Directions
КУБИКИ КОПЧЕНОГО ЛЬОДУ:
1Додати краплі рідкого диму до води та вилити в лотки для кубиків льоду. Заморожувати принаймні 8 годин або доки не стануть твердими.
КОПЧЕНИЙ ХАЛАПЕНЬО
1Замочити у воді 2 склянки дрібної тріски на 1 годину.
2Приготувати гриль для непрямого вогню за допомогою піддону для стікання рідини; додати тріску. Покласти 4‑8 свіжих перців халапеньо над піддоном. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 15‑20 хвилин або до світло-коричневого кольору.
ПЮРЕ ЗІ СМАЖЕНИХ ПОМІДОРІВ:
1Вилити банку смажених консервованих помідорів, нарізаних кубиками, у блендер або кухонний комбайн разом із рідиною. Закрити та розмолоти до гладкості.
КРИВАВА МЕРІ З ДИМОМ:
1Вичавити з копченого лимону 2 ст. ложки соку.
2Заповнити шейкер наполовину льодом. Додати лимонний, томатний сік або пюре зі смажених помідорів, текілу, соуси з перцю чиптоле та вустерширський і за бажання приправу з морепродуктів. Закрити і струшувати доки не буде дуже холодно.
3Налити у високий бокал, наповнений додатковими кубиками льоду. За бажання, додати у кожен бокал копчений халапеньо.