Котлети курячі, смажені на грилі

    

9 Грудня, 2016

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 55 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Маринад (Jerk, солодкий чилі, мексиканський) - 1 рецепт

Овочі або фрукти (манго сальса, горох з капустою, хікама з капустою) - 1 рецепт (за бажанням)

Курка — 170-200 г грудок без шкіри та кісток

Маринад Jerk

Ананасовий сік несолодкий — 0,25 склянки

Олія оливкова — 2 ст. ложки

Ямайська приправа jerk - 1 ст. ложка

Часник подрібнений - 1 ст. ложка

Сіль - 0,25 ч. ложки

Маринад солодкий чилі

Соус чилі азіатський солодкий - 1/3 склянки

Оцет рисовий — 0,25 склянки

Зелена цибуля нарізана - 1 ст. ложка

Імбир мелений - 1 ч. ложка

Червоний перець подрібнений - 1 ч. ложка

Сіль - 0,25 ч. ложки

Мексиканський маринад

Оцет винний червоний - 0,25 склянки

Олія оливкова — 2 ст. ложки

Часник подрібнений - 1 ст. ложка

Орегано сушений подрібнений - 1,5 чайної ложки

Перець червоний мелений - 1 ч. ложка

Кмин мелений — 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Манго сальса

Манго рубані - 2 склянки

Боби чорні — 200 г

Перець солодкий червоний нарізаний - 0,5 склянки

Цибуля червона нарізана - 0,25 склянки

Ананасовий сік несолодкий — 0,25 склянки

Перець чилі халапеньо — 1 шт.

Сіль - 0,5 ч. ложки

Горох з капустою

Пекінська капуста терта - 1 склянка

Стручковий сахарний горошок, нарізаний смужками - 1 склянка

Морква, нарізана смужками - 0,5 склянки

Оцет рисовий — 0,25 склянки

Соус чилі азіатський солодкий - 0,25 склянки

Зелена цибуля — 2 шт.

Олія оливкова — 2 ст. ложки

Перець серрано — 1 шт.

Сіль - 0,5 ч. ложки

Хікама з капустою

Хікама, нарізана тонкими смужками - 2 склянки

Авокадо нарізане — 0,5 склянки

Помідори черрі (половинки) — 0,5 склянки

Кінза свіжа нарізана - 0,25 склянки

Лайм - 2 ст. ложки соку

Олія оливкова — 2 ст. ложки

Перець червоний мелений - 1 ч. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Directions

1Приготувати маринад і, при бажанні, овочі або фрукти.

2Плоскою стороною м'ясного молоточка відбити курку між двома шматками поліетиленової плівки до товщини близько 0,7 см.

3Помістити курку в пластиковий пакет з застібкою встановлений в неглибокому посуді. Залити курку маринадом. Щільно закрити пакет; перевертати, щоб курка рівномірно покрилася шаром маринаду. Маринувати в холодильнику від 30 хвилин до 3 годин.

4Дістати курку з маринаду. Посипати сіллю і чорним перцем. Змастити решітку грилю. Смажити курку без кришки на середньому вогні 4 хвилини або поки м'ясо не втратить рожевий корір, перегортаючи один раз.

5При бажанні, сервірувати курку овочами.

Маринад Jerk

1Змішати несолодкий ананасовий сік, оливкову олію, ямайську приправу Jerk, рублений часник і сіль.

Маринад солодкий чилі

1Змішати азіатський солодкий соус чилі, рисовий оцет, нарізану зелену цибулю, мелений імбир, подрібнений червоний перець і сіль.

Мексиканський маринад

1Змішати червоний винний оцет, оливкову олію, рублений часник, подрібнений сушений орегано, мелений чилі, мелений кмин і сіль.

Манго сальса

1Об'єднати рубані манго, чорні боби (промиті та висушені), червоний солодкий перець, червону цибулю, несолодкий ананасовий сіку, очищений від насіння і нарізаний перець чилі халапеньо та сіль. Накрити, охолоджувати принаймні 1 годину.

Горох з капустою

1Змішати терту пекінську капусту, нарізані смужками стручковий сахарний горошок і моркву, рисовий оцет, азіатський солодкий соус чилі, нарізану зелену цибулю, оливкову олію, очищений від насіння та подрібнений перець серрано та сіль. Накрити, охолоджувати принаймні 1 годину.

Хікама з капустою

1Змішати тонкі смужки хіками, нарізане авокадо, половинки помідорів черрі, нарізану свіжу кінзу, сік лайма, оливкову олію, мелений червоний перець і сіль. Накрити, охолоджувати принаймні 1 годину.

Хікама = мексиканський ямс-квасоля, мексиканська ріпа

ПІДГОТОВКА: 25 хвилин
МАРИНУВАННЯ: 30 хвилин
СМАЖЕНЯ НА ГРИЛІ: 4 хвилини

00:00

Nutrition Facts

Calories293 кал.
Sodium253 мг
Protein35 г
Cholesterol109 мг
Total Fat16 г
Saturated Fat5 г
Total Carbohydrates0 г
Dietary Fiber0 г