Кіш з копченою фореллю

  ,     ,

26 Вересня, 2016

Изысканная выпечка 2014 №59

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 6-8 персон

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

масло вершкове - 100 г

борошно - 200 г

яйця - 2 жовтки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

форель копчена - 175 г

яйця - 6 шт. + 1 жовток

сметана густа некисла - 420 мл

вершки для збивання - 300 мл

кріп свіжий рубаний - 1 ст. ложка

перець чорний мелений

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

огірки - 1 маленький

кріп свіжий рубаний - 1 ч. ложка

оцет винний білий - 2 ст. ложки

цукор дрібнокристалічний - 2 ч. ложки

Directions

ТІСТО

1Розтерти масло з борошном в дрібну крихту. Додати збиті жовтки і замісити м'яке тісто. Накрити і поставити розстоюватися в холодильник на 30 хвилин.

2Розігріти духовку до 200°С.

3Розкачати тісто і викласти їм форму. Наколоти виделкою. Поставити форму на деко, накрити тісто пекарським папером і всипати боби.

4Випікати 10 хвилин, зняти папір з бобами і випікати ще 5 хвилин.

5Зменшити температуру до 180°С.

НАЧИНКА

1У мисці збити яйця з жовтком, сметаною, вершками і кропом. Трохи поперчити.

2Форель нарізати довгими смужками, розкласти їх на коржі і залити яєчною сумішшю.

3Поставити киш в духовку і випікати 25-30 хвилин, поки начинка не схопиться і не стане золотистою.

ЗАПРАВКА

1Розрізати огірок навпіл уздовж і ложечкою вибрати насіння. Нарізати огірок дуже дрібними кубиками.

2Підмішати решту інгредієнтів і поперчити.

3Подавати киш порціями з невеликою кількістю заправки.

Пиріг з ніжною начинкою і тонким ароматом кропу - ідеальний літній обід або закуска на святковому столі.

Час підготовки: 30 хвилин;
Час охолодження: 30 хвилин;
Час приготування: 40-45 хвилин

У продажу найчастіше зустрічається форель гарячого копчення. Але форель холодного копчення - економічна альтернатива копченої сьомги, тим більше, що у неї м'якіший смак. Для начинки цілком підійдуть залишки або обрізки риби.

00:00