Кіш з копченою фореллю
пироги, страви з риби французька кухня духовка, святкове
26 Вересня, 2016
Изысканная выпечка 2014 №59
- Prep: 30 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 6-8 персон
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
масло вершкове - 100 г
борошно - 200 г
яйця - 2 жовтки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
форель копчена - 175 г
яйця - 6 шт. + 1 жовток
сметана густа некисла - 420 мл
вершки для збивання - 300 мл
кріп свіжий рубаний - 1 ст. ложка
перець чорний мелений
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
огірки - 1 маленький
кріп свіжий рубаний - 1 ч. ложка
оцет винний білий - 2 ст. ложки
цукор дрібнокристалічний - 2 ч. ложки
Directions
ТІСТО
1Розтерти масло з борошном в дрібну крихту. Додати збиті жовтки і замісити м'яке тісто. Накрити і поставити розстоюватися в холодильник на 30 хвилин.
2Розігріти духовку до 200°С.
3Розкачати тісто і викласти їм форму. Наколоти виделкою. Поставити форму на деко, накрити тісто пекарським папером і всипати боби.
4Випікати 10 хвилин, зняти папір з бобами і випікати ще 5 хвилин.
5Зменшити температуру до 180°С.
НАЧИНКА
1У мисці збити яйця з жовтком, сметаною, вершками і кропом. Трохи поперчити.
2Форель нарізати довгими смужками, розкласти їх на коржі і залити яєчною сумішшю.
3Поставити киш в духовку і випікати 25-30 хвилин, поки начинка не схопиться і не стане золотистою.
ЗАПРАВКА
1Розрізати огірок навпіл уздовж і ложечкою вибрати насіння. Нарізати огірок дуже дрібними кубиками.
2Підмішати решту інгредієнтів і поперчити.
3Подавати киш порціями з невеликою кількістю заправки.
Пиріг з ніжною начинкою і тонким ароматом кропу - ідеальний літній обід або закуска на святковому столі.
Час підготовки: 30 хвилин;
Час охолодження: 30 хвилин;
Час приготування: 40-45 хвилин
У продажу найчастіше зустрічається форель гарячого копчення. Але форель холодного копчення - економічна альтернатива копченої сьомги, тим більше, що у неї м'якіший смак. Для начинки цілком підійдуть залишки або обрізки риби.