Окунь смажений з лимоном і зеленню
2 Жовтня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 15 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Окунь смугастий свіжий або заморожений - 450 г філе
Олія оливкова - 2 ч. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Перець чорний - 1/8 ч. ложки
Петрушка італійська різана - 2 ст. ложки
Базилік і / або зелена цибуля різані - 1 ст. ложка
Лимон - 2 ч. ложки цедри
Розмарин свіжий різаний - 1 ч. ложка
Directions
1Розморозити рибу, якщо вона заморожена. Промити рибу та витерти. Виміряти товщину риби. Розрізати на чотири частини.
2Змастити рибу з обох боків олією; посипати сіллю та перцем.
3Змастити стійку для гриля. Смажити рибу без кришки над середнім вогнем 4‑6 хвилин (для шматочків товщиною 2,5 см) або просто доки риба не почне відшаровуватися, повертаючи один раз.
4У невеликій мисці змішати залишки інгредієнтів. Посипати ними рибу.
НАВХРЕСТ
Якщо смажити філе зі шкірою (лосось, окунь та луціанові), зробити на шкірці гострим ножем невеличкі надрізи навхрест глибиною приблизно 3 мм. Це перешкоджає скручуванню філе під час готування.
ШКІРКОЮ ВНИЗ
Завжди смажити шкіркою донизу філе, щоб шкіра добре підсмажилася і була хрусткою, перш ніж філе повністю приготується. Щоб запобігти налипанню, очистити та змастити решітку перед нагріванням і змастити філе олією.
ТЕСТ НА РОЗШАРУВАННЯ
Дотримуватися часу приготування, зазначеного у рецепті. Перевірити готовність при мінімальному часі приготування, вставивши в рибу виделку і обережно її обертаючи (як правило, для кожного дюйма товщини філе потрібно близько 10 хвилин приготування на вогні середньої інтенсивності). Правильно приготовлена риба непрозора з розшарованою текстурою; пересмажена риба буде зовні жорсткою і сухою, всередині розсипчастою.