яблучний оцет
яблучний оцет

Оцет яблучний по Джарвісу

    

5 Травня, 2018

Природные целители от 1000 болезней

Ingredients

Яблука стиглі або перестиглі

Мед

Дріжджі хлібні

Хліб чорний сухий

Directions

1Яблука добре вимити і видалити червиві та гнилі місця. Натерти на крупній тертці разом зі шкіркою та серцевиною або пропустити через м'ясорубку.

2Масу покласти у велику скляну банку, глиняний горщик або емальовану каструлю та залити теплою кип'яченою водою у пропорції 1:1. На кожен літр суміші додати 100 г меду (мед відновлює дефіцит калію), 10 г хлібних дріжджів і 20 г сухого чорного хліба для прискорення процесу бродіння яблучного соку.

3Посуд з сумішшю прикрити серветкою. Поставити в темне і тепле місце (з температурою ~30°C), подалі від сонячних променів. Тримати близько 10 днів, перемішуючи суміш три рази на день дерев'яною ложкою.

4Після цього рідину процідити через марлю. Перелити в бутиль з широкою шийкою та зважити, віднявши вагу ємності.

5Потім на кожен літр рідини додати ще 50‑100 г меду (або цукру) і добре перемішати. Посудину закрити марлею, складеною в кілька шарів, і зберігати в теплі для продовження процесу бродіння.

6Процес бродіння дуже тривалий. Ємності мають вистояти 40‑50 днів. Коли оцет стане прозорим, процес бродіння закінчився.

7Рідину ще раз процідити через марлю і розлити по пляшках.

Оцет, приготований за рецептом Д. С. Джарвіса, є найбагатшим джерелом калію та відповідає найвищим вимогам якості.

00:00