Паска з мигдалем і родзинками

    , ,

7 Березня, 2018

Юлия Высоцкая. Пасхальное меню

  • Prep: 3 hrs
  • Cook: 50 mins

Ingredients

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 кг

Масло вершкове - 210 г

Цукор - 200 г

Родзинки - 200 г

Мигдаль - 100 г

Лимон - 1 шт.

Яйця - 1 шт. + 5 жовтків

Дріжджі свіжі - 0,5 упаковки (21 г)

Молоко - 600 мл

Кардамон - 6‑8 зерен

Сіль морська - 2 ч. ложки

Directions

1Борошно просіяти через сито.

2Молоко підігріти - воно має бути теплим, але не гарячим.

3Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока; коли вони повністю розійдуться, з'єднати з рештою молока.

4Поступово всипати в молоко борошно (трохи борошна залишити), потім сіль і дрібку цукру та замісити тісто. Накрити каструлю з тістом рушником і залишити на годину в теплому місці без протягів.

5Мигдаль подрібнити блендером в однорідну крихту.

6Кардамон розтерти в ступці.

7Цедру лимона натерти на дрібній тертці.

8Жовтки збити з залишками цукру.

9Не перестаючи збивати, додати 200 г попередньо розм'якшеного вершкового масла, потім мигдаль (трохи мигдалю залишити), кардамон і лимонну цедру.

10З'єднати горіхово-масляну масу з тістом, вимісити все разом, накрити рушником і поставити підходити в тепле місце ще на годину.

11Родзинки промити, всипати в тісто та вимісити ще раз.

12Форму для випічки змастити вершковим маслом.

13Зробити з тіста кілька круглих шарів товщиною 2-3 см різного діаметру, присипати кожен борошном, викласти в форму один на інший у вигляді піраміди і залишити в теплому місці ще на 30 хвилин.

14Коли паска підійде, змастити її зверху збитим яйцем, присипати мигдальною крихтою і випікати 40‑50 хвилин в попередньо розігрітій до 180°С духовці.

Борошно для пасхального пирога потрібно обов'язково просіювати, щоб тісто було повітряне, легке, щоб дихало.

Можна в будь-яке тісто, навіть в солодке, додавати трохи солі, щоб воно було непрісним, не нудним, і кардамон.

00:00