Печиво вівсяне з родзинками та горіхами

    ,

15 Жовтня, 2016

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 36 штук

Ingredients

Олія ріпакова - 1/2 склянки

Цукор коричневий - 1/3 склянки

Мед - 2 ст. ложки

Яйця - 1 велике

Екстракт ванілі - 1 ч. ложка

Вівсяні пластівці - 2 склянки

Борошно цільнозернове - 3/4 склянки

Кориця - 3/4 ч. ложки

Розпушувач - 1 ч. ложка

Сіль - 1/8 ч. ложки

Родзинки -1/2 склянки

Горіхи пекан рубані - 3 ст. ложки

Мигдальна стружка бланширована - 3 ст. ложки

Ванілін

Directions

1Розігріти духовку до 180°C.

2У великій мисці змішати міксером масло, цукор і мед. Додати яйце та ванілін.

3Викласти вівсяні пластівці в невелику миску, додати борошно, корицю, розпушувач, сіль і ретельно перемішати віночком. З'єднати отриману масу з попередньою і гарненько збити. Додати родзинки та горіхи. Поставити тісто в холодильник на 30 хвилин.

4Столовою ложкою викласти тісто гірками на деко з антипригарним покриттям і акуратно розрівняти пальцями. Запікати 10-12 хвилин до утворення золотистої скоринки.

5Викласти печиво на решітку і остудити.

Вівсяні пластівці та цільнозернове борошно роблять це печиво трохи в'язким, а насіння соняшнику та горіхи - хрустким. Кількість цукру, що використовується в традиційних рецептах, зменшено, цукор замінено на сухофрукти.
Завдяки використанню рапсового масла замість вершкового або маргарину печиво містить мало насичених жирів і зовсім не містить трансжирів.
При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 9,2 г, відповідає 1/2 порції хліба або крохмалевмісних продуктів і 1 порції жирів.
При обмеженні споживання натрію. У цьому печиві натрію мало, але його можна зменшити ще, якщо не додавати сіль.

00:00

Nutrition Facts

Calories79 ккал
Sodium33 мг
Protein1,4 г
Cholesterol6 мг
Total Fat4,3 г
Saturated Fat0,38 г
Polyunsaturated Fat1,24 г
Monounsaturated Fat2,38 г
Trans Fat0 г
Total Carbohydrates9,2 г
Dietary Fiber1 г