Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Prep: 45 mins
Cook: 15 mins
Yields: 36 штук
Ingredients
Олія ріпакова - 1/2 склянки
Цукор коричневий - 1/3 склянки
Мед - 2 ст. ложки
Яйця - 1 велике
Екстракт ванілі - 1 ч. ложка
Вівсяні пластівці - 2 склянки
Борошно цільнозернове - 3/4 склянки
Кориця - 3/4 ч. ложки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Сіль - 1/8 ч. ложки
Родзинки -1/2 склянки
Горіхи пекан рубані - 3 ст. ложки
Мигдальна стружка бланширована - 3 ст. ложки
Ванілін
Directions
1Розігріти духовку до 180°C.
2У великій мисці змішати міксером масло, цукор і мед. Додати яйце та ванілін.
3Викласти вівсяні пластівці в невелику миску, додати борошно, корицю, розпушувач, сіль і ретельно перемішати віночком. З'єднати отриману масу з попередньою і гарненько збити. Додати родзинки та горіхи. Поставити тісто в холодильник на 30 хвилин.
4Столовою ложкою викласти тісто гірками на деко з антипригарним покриттям і акуратно розрівняти пальцями. Запікати 10-12 хвилин до утворення золотистої скоринки.
5Викласти печиво на решітку і остудити.
Вівсяні пластівці та цільнозернове борошно роблять це печиво трохи в'язким, а насіння соняшнику та горіхи - хрустким. Кількість цукру, що використовується в традиційних рецептах, зменшено, цукор замінено на сухофрукти.
Завдяки використанню рапсового масла замість вершкового або маргарину печиво містить мало насичених жирів і зовсім не містить трансжирів. При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 9,2 г, відповідає 1/2 порції хліба або крохмалевмісних продуктів і 1 порції жирів. При обмеженні споживання натрію. У цьому печиві натрію мало, але його можна зменшити ще, якщо не додавати сіль.