чорничний пиріг
чорничний пиріг

Пиріг із чорницею

    

7 Вересня, 2018

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Масло вершкове - 100 г

Цукор - 100 г

Яйця - 2 шт.

Молоко - 25 мл

Борошно - 200 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Чорниця - 250 г

Цукор - 4 ст. ложки

Крохмаль - 2 ч. ложки

Directions

1Змішати вершкове масло, цукор, 1 яйце та молоко, додати борошно і швидко замісити тісто, щоб воно не стало тугим. Помістити тісто в холодильник приблизно на 1 годину.

2Розігріти духовку до 200°С.

3НАЧИНКА: Розкласти чорницю порівну на 4 жаростійких блюда. Змішати цукор з крохмалем і посипати цією сумішшю ягоди.

4Розкачати тісто в пласти завтовшки 3 мм і вирізати 4 кришки для порцій пирога.

5Накрити кришками 4 приготованих блюда та розрівняти краї.

6Збити яйце, намазати кришки. Посипати зверху невеликою кількістю цукру.

7Запікати в духовці приблизно 15 хвилин.

8Подавати зі збитими вершками або ванільним морозивом.

00:00