Піца зі смаженими овочами

    

14 Березня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 - Better Homes and Gardens

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 6 порцій (1 піца на кожну)

Ingredients

Шпинат свіжий нарізаний - 1,5 склянки

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Основа для піци домашня - 6 шт.

Олія оливкова

Сир пармезан тертий - 6 ст. ложок

Часник тонко нарізаний - 6 зубчиків

Соус томатний густий - 1,5 склянки

Сир моцарела свіжий в маленьких кулях - 340 г (злити, тонко нарізати та прмокнути насухо паперовим рушником)

Кукурудза, смажена на грилі - 1,5 склянки

Баклажани нарізані, смажені на грилі або на сковорідці - 1,5 склянки

Бекон з хрусткою скоринкою, висушений та розкришений - 6 скибочок

Помідори асорті розрізані - 680 г

Базилік - невеликі свіжі листя

Перець чорний мелений

Сіль морська (за бажанням)

Directions

1У невеликій мисці змішати шпинат, 1 ч. ложку олії та дрібку солі; відкласти.

2Помістити одну з домашніх основ для піци на решітку критого грилю (газового або на деревному вугіллі) безпосередньо над середнім повільним вогнем. Смажити від 1 до 2 хвилин або поки тісто не стане в деяких місцях роздуватися та почне ставати твердим. (Якщо основа заморожена, смажити 2-3 хвилини.)

3За допомогою щипців, обережно перевернути основу та перемістити на зворотній бік дека. Швидко змазати підсмажений бік олією. Посипати зверху 1 ст. ложкою сиру пармезан і одним зубчиком тонко нарізаного часника; змазати 0,25 склянки томатного соусу. Додати 0,25 склянки шпинатної суміші, 60 г сиру моцарела, 0,25 склянки кукурудзи, 0,25 склянки баклажанів і 1 шматочок розкришеного бекону.

4Перенести піцу з дека на решітку грилю. Смажити 3-5 хвилин або доки основа не стане хрусткою, а сир не розплавиться, за необхідності повертаючи піцу, щоб запобігти підгоранню.

5Зняти піцу з гриля. Повторити з рештою основ та начинок.

6Перед подачею на стіл посипати помідорами, базиліком, перцем і, при бажанні, морською сіллю.

Смажений баклажан для начинки:

1Розрізати баклажан скибочками завтовшки 1-1,2 см, рясно змазати оливковою олією, приправити сіллю і чорним перцем, і смажити на грилі з обох боків до готовності.

Щоб зробити піцу персонального розміру, розрізати коло тіста на шість парних клинів.

ПІДГОТОВКА: 25 хвилин
ГРИЛЬ: 4 хвилини

00:00

Nutrition Facts

Calories642 кал.
Sodium942 мг
Protein26 г
Cholesterol53 мг
Total Fat28 г
Saturated Fat12 г
Total Carbohydrates70 г
Dietary Fiber7 г