100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 4 hrs 35 mins
Yields: 20 порцій
Ingredients
Паста пенне або мостаціолі - 4 склянки
Помідори черрі, нарізані половинками або на чверті - 2 склянки
Огірки - 1 шт. середній
Зелена цибуля нарізана - 0,5 склянки
Маслини Каламата, порізані навпіл - 1/3 склянки
Олія рослинна - 0,5 склянки
Лимонний сік - 0,5 склянки
Базилік - 2 ст. ложки свіжого різаного або 2 ч. ложки сухого подрібненого
Орегано - 2 ст. ложки порізаного свіжого або 2 ч. ложки сухого подрібненого
Часник - 4-6 зубків
Сіль - 0,25 ч. ложки
Перець чорний - 0,25 ч. ложки
Сир фета розкришений - 1 склянка
Directions
1Приготувати пасту згідно з інструкціями по упаковці, злити та промити холодною водою; злийте знов. Перекласти у велику миску.
2Поеремішати з половинками або четвертинками помідорів черрі, нарізаним вздовж, а потім скибочками огірком, зеленою цибулею та оливками.
3ЗАПРАВКА: У банці з гвинтовою кришкою поєднати олію, лимонний сік, базилік, орегано, подрібнений часник, сіль та чорний перець. Банку закрити та добряче потрусити.
4Скропити сумішю пасту, м'яко струсонути, щоб заправка покрила всі продукти. Накрити кришкою та охолоджувати від 4 до 24 годин.
5Перед подачею посипати салат розкришеним сиром та прикрасити свіжим орегано та / або базиліком.