Салат із пасти фузіллі з овочами та кальмарами

  , ,   

30 Серпня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Фузіллі - 400 г

Морква - 100 г / 2 шт. маленькі

Цукіні - 360 г / 3 шт. маленькі

Артишоки - 300 г

Кальмари - 300 г

Листові трави

Олія оливкова - 60 мл / 0,25 склянки

Лимон - 1 шт. (сік)

Сіль

Перець білий

Мангольд швейцарський - 100 г

Directions

1Видалити жорсткі зовнішні листи з артишоків. Розрізати кожен артишок навпіл по довжині, видалити жорсткі внутрішні волокна. Вичерпати серцевину артишоку за допомогою інструменту для вирізання динних кульок.

2У мисці змішати воду з частиною лимонного соку.

3Нарізати артишоки вузькими смужками і замочити у суміші води з лимонним соком, щоб попередити потемніння.

4Нарізати моркву та цукіні тонкими, вузькими смужками.

5Очистити кальмарів, знімаючи шкіру з тіла та відрізаючи щупальця від тіла. Повернути щупальця назад і вичавити, викинути дзьоб, розташований у центрі щупалець. Видалити очі, нутрощі та прозорий внутрішній хрящ. Потім порізати тіло на дуже тонкі смужки.

6Довести каструлю добре солоної води до кипіння. Покласти пасту, і за 5 хвилин до готовності додати у воду овочі. Змішати та готувати 3 хвилини, потім додати кальмарів і варити останні 2 хвилини.

7Злити, додати трохи олії, перекласти на тарілку й охолодити.

8Після охолодження заправити залишками олії та лимонного соку, а потім посолити та приправити білим перцем.

9Подавати на подушці зі свіжих ароматних трав і нарізаного швейцарського мангольду.

00:00